EXPOSÉ #22: Nieuwe generatie Parijse bloemisten

Twee eigenzinnige bloemkunstenaars

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie #22 laten we je kennismaken met twee jonge, Franse bloemisten die het ambacht van bloemist een nieuwe invulling geven. Hun werk is uitgesproken, persoonlijk en doorbreekt alle traditionele grenzen. De grens tussen zacht en hard, vrouw en man, mooi en lelijk en oud en nieuw vervaagt. Deze twee florale creatievelingen laten zien dat de nieuwe generatie lak heeft aan regels en hokjes. Maar tegelijkertijd veel respect heeft voor de oude garde. Wij zien hen daarom graag als artiest. Maar zelf blijven ze nuchter en beschouwen ze zich gewoon als bloemist.

CLAIRE BOREAU – NUE PARIS

Claires boeketten worden geprezen vanwege hun pure en unieke karakter. Ze geven een inkijkje in de intense gevoelswereld van Claire, die zich in haar werk als bloemist volledig laat leiden door haar emoties. We volgden haar naar haar atelier en genoten van de vrije en ongedwongen manier waarmee Claire haar bloemen samenbrengt tot een levend kunstwerk. Vergezeld door fijne klanken spraken we met Claire over haar broer, haar bloemenwinkel en muziek als grootste inspiratiebron.

 

 

JEFFERSON FOUQUET

Jefferson Fouquet heeft als bloemist een duidelijk doel voor ogen: hij wil bloemen meer op laten vallen. Daarom transformeert hij ze tot bizarre verschijningen door hun kleur en patronen te veranderen. Zijn boeketten zijn expressief, verbazingwekkend en gedurfd. Een ruige jongen, zou je zeggen. Maar tijdens ons uitgebreide interview blijkt dat Jefferson een rustig en bescheiden persoon is. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen, maar probeert dat op een doordachte en beheerste manier te bereiken. Zet je traditionele principes voor even opzij en laat je meevoeren in de punkachtige bloemenwereld van deze inspirerende bloemist.