Een vorstelijk dagje uit: het Paleispark

Waan je als royalty in Paleis 't Loo

Met de heerlijke lentedagen in het verschiet ontstaat ook de drang om naar buiten te gaan. Er even lekker op uit. De hort op. De natuur in. Stap je gouden koets in en rijd richting het prachtige paleispark van Paleis 't Loo. 

De paleistuinen zijn een aanrader voor iedereen die zich in Versaille wil wanen of voor liefhebbers van spuitende fonteinen. Maar ook voor degenen die gewoon van een mooie tuin kunnen genieten! De paleistuin is volledig in barokke, Hollandse stijl teruggebracht. Spot hier ook de Canadese esdoornen, een gift van Prinses Juliana aan haar moeder Koningin Wilhelmina ter herinnering aan het verblijf van het gezin in Canada tijdens de Tweede Wereldoorlog. 


Voor de echte natuur- en wandelfanaten is er het paleispark. Dit wandelpark van 650 hectare groot is het hele jaar geopend en diende van oudsher ter ontspanning van de koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten. In het paleispark vind je vijvers, een badhuis en enkele folly’s. Er zijn door het park verschillende wandelroutes uitgezet. 
 
Paleistuin Paleis 't Loo Mooiwatplantendoen.nl
Na zo'n heerlijke wandeling heb je wel wat lekkers verdiend. Strijk neer in de sfeervolle Koningin Wilhelminazaal en geniet royaal van alle zoete en hartige hapjes en liters thee tijdens een uitgebreide high tea
 

Veel plezier!