DIY: last minute cadeaupapier

Voor de chaotische feestvierder

De tafel is gedekt, het eten staat te pruttelen en de gasten kunnen ieder moment aanbellen. Je voelt dat je iets bent vergeten.. Maar wat? Het zilver gepoetst, de glazen gepoleerd, de champagne koud. < Ding dong > Oh neeee! De cadeaus zijn nog niet ingepakt!

In alle eerlijkheid: als de bel gaat en je hebt je cadeaus nog niet feestelijk ingepakt, dan ben je écht te laat. In dat geval moet je het hebben van natuurlijke charmes en een goedgevulde koelkast. Maar met een halfuur of uur op de klok heb je nog zeeën van tijd om er wat gaafs van te maken. 

Bijzonder inpakpapier

Een saai groen stukje papier krijgt een eigen gezicht met de hulp van potlood en mooie bladeren. Een beetje krassen en klaar is kees!

Stoffen beschilderen met natuurlijke elementen

Een variatie hierop die net iets meer voorbereiding en materiaal vergt, is het printen van je blaadjes en bloemetjes met verf op het pakketje. 
Verzamel wat takjes, losse bladeren en/of bloemen, inpakpapier of mooi textiel om het cadeautje nog rijker te maken, Zet de (textiel)verf klaar, een schaaltje, kwast en wat water. Voor een mooi en egaal resultaat kun je gebruik maken van een persroller. Customize als cadeau linnen servetten, een shirt of een rompertje. Leuk!