DIY: advent kaarshouders met florale touch

Vier zondagen aftellen tot Kerst is plots te kort
Geschatte leestijd: 2 minuten

De aanloopperiode naar Kerst noemen we ook wel de adventsperiode. Vooral de vier zondagen markeren een bijzonder moment: iedere zondag wordt er een nieuwe kaars aangestoken. Zodat we tijdens het kerstfeest kunnen genieten van vier brandende adventskaarsen. Tenminste… minimaal vier. Want veel mensen steken ook een klein kaarsje aan voor de tussenliggende verstreken dagen. Doe het vooral op je eigen manier en maak zo nieuwe tradities. Om te beginnen met een spiksplinternieuw advent kaarshouder. 

Adventskaars Mooiwatplantendoen.nl

In een vintage jasje

Een nieuwe decembertraditie gebaseerd op eeuwenoude rituelen. Dat klinkt als vintage op nieuwe wijze. De ‘oude’ kaarshouders mogen de pronkkast in. Tijd voor iets nieuws. De helft van de ingrediënten heb je wellicht al in huis: kom maar door met de champagnecoupeglazen en mooiste bloemen en planten. Stof je mooiste kristallen exemplaren maar af. Of haal de chique Cambridge glazen van zolder. Verschillende soorten glazen geven exact de uitstraling waar je naar op zoek bent. Volgende stap: de florale touch.

Advent in paars en roze

Is het je wel eens opgevallen dat de adventsperiode gehuld is in paars? Let maar eens op de gewaden van de kerk. Behalve de derde zondag, deze wordt volgens de traditie in feestelijk roze gevierd. Je kunt dit natuurlijk toepassen door voor paarse en roze kaarsen te kiezen, maar misschien is het nóg mooier om voor witte kaarsen te gaan in combinatie met paarse en roze bloemen en bladeren. En er zijn tal van paarse en roze opties in december. Chrysant, lisianthus en amaryllis nemen graag de eerste, tweede en laatste paarse zondagen van je over. Roze rozen pakken de derde heuglijke zondag. 

Kerstgevoel en –geur

Weet je wat het helemaal afmaakt? Als je prachtige takjes ijsblauwe spar toevoegt aan de kaarshouders. Dat geeft een heerlijke kerstsfeer en dito geur. Op deze wijze kun je natuurlijk door blijven toevoegen en aanpassen. Wij houden het simpel, maar ga vooral uit je kerstpanty met mini-kerstballen, knipperlichtjes en een bedje van hulst. Is het al kerst?