De mooiste groene initiatieven

For the love of plants, zeker nu!

Het zijn bewogen tijden. Veel van ons zitten hele dagen thuis en zien weinig natuur. Dat maakt planten in huis, op het balkon en in de tuin des te belangrijker. Meer dan ooit zien we mooie initiatieven die in het leven worden geroepen. Dat bewijst deze lijst met hoopgevende initiatieven met planten. Mis je er één? Laat het ons weten door een mail te sturen aan redactie@mooiwatplantendoen.nl en wie weet zie je 'm terug in dit rijtje.

De mooiste planteninitiatieven - Mooiwatplantendoen.nl

Kikkerjewerkplekop
Voor alle thuiswerkers en bedrijven met thuiswerkers: kikker je werkplek op! Meer groen in je thuiskantoor betekent minder stress en dat is mooi meegenomen in een tijd als deze. 

Steundekweker
De boodschap van SteunDeKweker? Stop the waste, steun de sierteeltsector! Door de crisis worden er namelijk ontzettend veel hoogwaardige planten weggegooid. Wil je dit helpen voorkomen? Dat kan! Klik op 'Help een kweker' en kies de kweker die je graag wil helpen. Ga naar de kweker-pagina en plaats je bestelling. Je ontvangt dan een betaalverzoek per mail. Vervolgens ontvang je de bestelling vanuit de kwekerij bij jou thuis. Of, als verrassing, bij iemand anders!
 
De Zorchidee 
De Zorchidee is een ketting-bloemactie voor onze helden in de zorg! Hoe het werkt? De persoon die een zorg-orchidee ontvangt kan kosteloos een orchidee sturen naar een zorgprofessional. De ontvanger doet dat weer voor een andere zorgheld... en zo ontstaat er een ketting-bloemenactie! Organisaties kunnen een Zorchidee estafette adopteren en bepalen zelf hoe lang deze estafette doorloopt. Bekijk dit initiatief hier

Flowers4Oxygen 
Met z'n allen positiviteit verspreiden door middel van bloemen en planten: dat is het doel van Flowers4Oxygen, een mooi initiatief vanuit de bloemen- en plantensector. Ook een dosis positieve energie verspreiden? Plaats een foto met bloemen- of plantenpracht op jouw Insta en voeg #flowers4oxygen toe aan je post. 

The Flower Family: Samen Sterk
The Flower Family bezorgt van huis uit boeketten, maar met het initiatief 'Samen Sterk' zetten ze nu een  steeds wisselend aanbod van bloemen óf planten extra in de spotlight. Hiermee bieden ze noodlijdende kwekers een steuntje in de rug. Mooi! Doe je mee?

Kneusjesbox
De Kneusjesbox is een initiatief ivan Plantje.nl en is opgezet vóór de coronacrisis, met het idee om imperfecte plantjes een tweede leven te geven. Sinds de crisis wordt er slechts een fractie van de normale hoeveelheid planten verkocht, wat betekent dat kwekers gedwongen zijn om een groot deel van de teelt te vernietigen. Om kwekers te steunen en om de stort van deze verse planten tegen te gaan, voegt Plantje.nl veel van deze planten toe aan de Groene Kneusjes box. Zo kunnen kwekers een deel van de planten toch verkopen, en worden deze – vaak gezonde & mooie plantjes – niet gestort.

Dr. Green
Een Naaldwijkse Aloë Vera teler heeft onlangs Dr. Green gelanceerd en biedt nu, naast planten, losse Aloë Vera bladeren aan. De Aloë Vera staat namelijk bekend om zijn geneeskrachtige werking. De gel van het blad wordt bijna in elk beautyproduct gebruikt. Dr. Green biedt de bladeren van de Aloë Vera nu los aan zodat iedereen de gel zélf kan oogsten. Naast de hydraterende werking voor droge handen (die je van het al het wassen waarschijnlijk hebt) is de gel ook geschikt voor andere huidverzorging. Bekijk de website maar eens! 

Saving the plants

Met Saving the plants haal je een mooie luchtzuiverende plant in huis, help je een kweker én steun je het Rode Kruis met de strijd tegen COVID-19. Voor iedere verkochte plant wordt namelijk 5 euro aan dit goede doel geschonken. Dat voelt goed!