Groene tips voor thuiswerkers

Voor je grote of kleine kantoor in huis

Je werkt waarschijnlijk zoveel mogelijk thuis in deze gekke tijd. Laat planten je daarbij helpen. We kunnen immers allemaal wel eens een (groen) duwtje in de rug gebruiken.

Groene tips voor thuiswerkers | Mooiwatplantendoen

Of je nou een groot kantoor (in huis) tot je beschikking hebt of je in het zweet werkt achter je laptop in je kleine (maar fijne) studio: groen is er in allerlei soorten en maten en kan dus altijd. Hadden we al gezegd dat groen in huis stress verlicht, je beter helpt te concentreren en luchtzuiverend werkt? Precies wat je nodig hebt dus, voor jouw thuiskantoor.

Jouw wensplant

Zoek de groene groeiers voor jouw thuiskantoor uit naar het effect dat ze op jou hebben. Kies bijvoorbeeld voor ronde zachte vormen en kleuren als je je rustiger wilt voelen tijdens je werk. Of zet planten neer die je brein prikkelen zoals de Cactus, Calathea en Aloë als je je daar fijn bij voelt. Sleep al je planten uit de verschillende hoeken en gaten van je huis en zet ze om je werktafel. Wat voor jou ook maar het gewenste resultaat oplevert. Wil je echt helemaal los om even je zinnen te verzetten tussen de bedrijven door? Creëer je eigen mini tuin met wow factor met jouw werktafel als bruisend epicentrum.

Plant Design

Als iemand weet dat we niet gemaakt zijn om alleen maar aan een kaal bureau te zitten, dan is het biophilic designer Alexander Bond wel. Je thuiskantoor zal dan ook instant beter voelen door middel van de tips uit zijn masterclass Plant Design. We lichten er een paar voor je uit:

  1. Zet de plant centraal. We zijn gewend om planten als bijzaak te zien. Maar als je jouw (voorlopige) thuiskantoor rondom je plant(en) inricht, zal de ruimte gelijk een stuk natuurlijker aanvoelen. Dat wil je!
  2. Kies de juiste plant. Voortbordurend op ‘jouw wensplant’ hierboven geeft Alexander de tip om na te gaan welke emotie een bepaalde plant bij je oproept en welke emotie je met de plant wilt bereiken. Sta daarbij stil, maar dan ook echt even écht stil, als het even kan, en maak een bewuste keuze voor jouw droomplant. Misschien voelt een Aloë Vera voor jou wel helemaal niet lekker in je kantoor, ga dan bijvoorbeeld eerder voor ronde vormen en zachte kleuren.  
  3. Raak je plant aan. Zolang je er niet hard aan gaat trekken, kan jouw plant best tegen een stootje. Een plant met zachte bladeren naast of op je bureau, is daarom best een goed idee. Het leuke van planten is immers dat je er mee kunt interacteren. Het zijn levende wezens en ze zijn er voor jou.

Zo houden we het nog wel een tijdje vol thuis! Wil je meer weten over hoe Plant Design precies werkt? Dat lees je hier

Deel jouw home office op Instagram (Stories) en tag @mooiwatplantendoen. Zo helpen we elkaar aan groene inspiratie en komen we deze crisis wel door! Hier zie je er al een paar, tof hè?