Dag van de Aarde 2018

Planten en meer voor Moeder Aarde

Op 22 april 2018 is het weer tijd voor 'Earth Day'. Ongeveer 190 landen over de hele wereld focussen deze zondag op wat we ons thuis noemen - de 'essentie' die ons allemaal in staat stelt ons leven te leven en te genieten van een ontelbare verscheidenheid aan prachtige natuur: onze aarde.

Earth day 2018 Mooiwatplantendoen.nl

HOE 'Earth Day' IS GECREËERD

Op 22 april 1970 was de eerste Aardedag. Het ontstond uit een nieuw bewustzijn dat voortkwam uit de anti-oorlogsbeweging en uit de noodzaak om de aandacht te vestigen op milieukwesties. Allereerst ontstond het als een spontane studentenbeweging in de VS. Earth Day moest de gevestigde bevolking en het publiek laten zien dat er een milieubeweging was in Noord-Amerika en dat de natuur een sterke lobby heeft. De populaire actie werd gerechtvaardigd door de sociaal geëngageerde VS-senator Gaylord Nelson. In Canada, net als in veel andere landen in de wereld, is het idee van de Earth Day nauw verbonden met het nationale milieubeleid.

DIVERSE LANDEN, VERSCHILLENDE MOTTOS

Vandaag de dag is de dag van de aarde een wereldwijde beweging die naar verwachting ongeveer een miljard mensen wereldwijd zal aantrekken. Elk land heeft elk jaar een nieuw, ander onderwerp. Het officiële, internationale Earth Day Network is dit jaar gewijd aan de vervuiling van plastic afval. Diverse projecten en acties die het hele jaar door rond de Earth Day-organisaties worden uitgevoerd, hebben ook te maken met verschillende milieuconflicten, bijvoorbeeld het uitsterven van de bij.

PLANTEN EN TUINEN IN VERBAND MET MOEDER AARDE

Wij, Team Planten, zijn het erover eens: als een groen platform willen we ook ons ​​steentje bijdragen aan de Dag van de Aarde. En wat is er mooier dan werken in je eigen tuin of op het balkon, jezelf actief voelen en deelnemen aan de natuur en onze flora en fauna verrijken met groen in de vorm van bloemen en planten? We denken dat Earth Day de perfecte dag is om precies dat te doen!

INSPIRATIE VOOR UW PERSOONLIJKE DAG VAN DE AARDE

Hoe ziet jouw Earth Day eruit? Misschien wil je je balkon of terras opfleuren en wat bloemen aan de bijen geven? Lavendel, agapanthus of de mooie petunia zijn hier bijvoorbeeld geschikt voor. Kleurrijke plantenpotten zijn heel gemakkelijk te maken en zorgen voor een zomerse sfeer. Of ga op zaterdag naar het tuincentrum en bedek jezelf met kleurrijke zomerbloemen. Hier zijn tal van tips en trucs voor het correct planten en als je je zorgen maakt over het feit dat je groene baby's worden bedreigd door nachtvorst, kun je lezen hoe je jouw groene vrienden beschermt tegen de kou.

We wensen je een geweldige, groene en bloeiende Earth Day en kijken ernaar uit om de schoonheid van onze aarde en de natuur met jullie te vieren en te eren!