Creëer een 12-dagen-na-kerst-slinger

Groene liefde om je door de donkere dagen te slepen
Geschatte leestijd: 2 minuten

We hebben nog een ontzettend leuke, of zeg gerust lieve, DIY voor je in petto. We horen je denken: alsof je het nog niet druk genoeg hebt in de dagen voorafgaand aan kerst? Hear, hear! Maar deze slinger houdt enerzijds het feestgevoel vast na kerst, en geeft anderzijds een boost aan je liefdesleven. Meer dan de moeite waard, toch? 

Adventslinger 12 days to christmas xmas Mooiwatplantendoen.nl

Lekker lang kerst

Het idee: ken je Twelve Days of Christmas? Dan 'verlengen' we de kerst, vanaf de dag na kerst (26 december) tot en met Driekongingen (6 januari). Een periode van bezinning, voordat het alledaagse leven weer in volle vaart voortgaat. Geheel in stijl maken we een slinger met twaalf blaadjes en hangen hier 12 liefdesbriefjes aan vast. Type ze met de typemachine, vouw ze op, hang de slinger op, en verras je lief elke dag weer met een lief berichtje.

Geef je eigen slinger aan de slinger

Kies je sec voor twaalf bijzondere plantbladeren of wissel je af tussen bloemen en planten? Het zou een mooie knipoog kunnen zijn naar de maker of ontvanger van het briefje. Er zijn geen regels, volg vooral je eigen smaak want de slinger hangt natuurlijk wel op een ereplek in huis. Ga groots voor een monstera- of bananenblad, of houd het ingetogen met een varen of stukje van de spar (sorry kerstboom!). 

Zoete woorden 

Aan de kerstkilo’s ga je vast wel komen, dus wissel de zoete adventschocolaatjes in voor zoete woorden. Gebruik Pinterest als inspiratie of laat je innerlijke dichter helemaal losgaan op kleine tekstjes, quotes of mooi gedachtegoed. Trek er niet te zwaar aan, een ‘Met jou is iedere morgen beter’ volstaat. Tekstjes in je hoofd? Goed! Breng ze tot leven met de hulp van een oude typemachine en fraai papier.

Tijdelijke kunst 

Met een beetje visdraad en mini-knijpertjes hang je de bladeren gebundeld aan de opgevouwen liefdesbriefjes op. Iedere ochtend mag je er weer eentje openen. Lezen, verwonderen, ruiken en met een glimlach terughangen. Er ontstaat al snel een tijdelijk kunstwerk. Groene liefde aan de muur, daar kikkert iedereen toch direct van op?