8 typische herfstplanten

Een overvloed aan kleur, vorm en smaak

De herfst is veelzijdig. Zo ook in de plantenwereld. De wissel van het seizoen brengt een nieuwe lading planten die hun moment om te schitteren claimen. Of je nu planten zoekt om de voordeur op te vrolijken, een herfstkrans wilt maken of de tuin vol wilt zetten met kleur, de keuze is reuze. Dit is een greep typische herfstplanten waar jij aankomend seizoen volop van mag genieten!

 

Purperklokje 

Ook wel bekend als heuchera geeft de kruidachtige plant een instant indian summer-gevoel. Met deze specifieke soort Heuchera ‘ Melting Fire’ haal je de warmte de tuin in. Perfect voor bij een roast & toast, toch? 


 

Hebe 

Deze plant is enorm veelzijdig. Beschikbaar in een groot spectrum aan kleuren en vormen. Op de afbeelding zie je Hebe speciosa ‘Tricolor’. Een buitenplant die een bont gezelschap met gemak samenbrengt. 


 

Borstelveergras

De zwierige sprieten van borstelveergras staan ook wel bekend als lampenpoetsersgras of 
Pennisetum. Een majestueuze aanwinst voor de tuin die de herfst en winter een prachtige look & feel geven. 


 

Pluimspirea 

De bloemen van de pluimspirea lijken wel zoete suikerspinnen, de bladeren waarschuwen met hun scherpe randen dat je niet je tanden in deze schoonheid moet zetten. Het blijft bij kijken dus met pluimspirea Astilbe japonica ‘Mainz’ in de tuin. 


 

Rode zegge 

Bekend als rode zegge, Uncina Rubra 'Everflame'. In de zomer transformeert deze plant in een vuurzee van bladeren, de roestrode kleuren kondigt de komst van de herfst aan. 


 

Chrysant

Wat is je favoriete kleur? Grote kans dat er een chrysantvorm verkrijgbaar is in jouw lievelingskleur. Zo haal je extra vrolijkheid je tuin of woning binnen deze herfst. 


 

Struikveronica

Hebe andersonii Alexa staat ook wel bekend als struikveronica. Deze paars gekleurde plant geeft een opfrisser aan ieder grauw hoekje. Zelfs in een minimalistische betonlook-pot. 


 

Chinese franjeboom 

Ook bekend als Loropetalum ‘Chin Black Pearl’ klinkt het alsof deze Chinese franjeboom zo uit een spannende piratenfilm lijkt te komen. Zou de plant de reis vanuit land van herkomst China, Japan en zuidoost Azië per schip hebben gemaakt? 


Dit is slechts een greep van planten die deze herfst nóg fijner maken. Wil je nog meer opties? Bekijk ook eens de plantenwijzers van herfstaster, herfstannemoon, sedum en skimmia