5 herfstplanten voor een Indian Summer Vibe

Najaarskleuren waar je blij van wordt

Indian Summer, zo noemen we de periode tussen eind september en november, als het weer opmerkelijk zacht en zonnig is. De bijpassende kleuren zijn geel, oranje en vlammend rood, tinten die je tegen komt in bladeren, bloemen en besjes. Met deze planten haal je het Indian Summer kleurenpalet naar jouw terras, patio, balkon of tuin.

Bolchrysant Mooiwatplantendoen.nl

Bolchrysant

Tuinplant van de Maand september is de bolchrysant. Hoewel de bladeren groen zijn, kleuren de bloemen jouw herfst. Paars, lila, cognac, geel, oker, wit, oudroze of donkerrood zijn ze en de ontelbare bloemetjes vormen samen een soort paraplu van kleur. Hierdoor bereikt regenwater niet altijd de aarde, dus ga bij een heerlijk nazomerzonnetje even naar buiten om je bolchrysant een slokje te geven. Haal je meteen ook even de uitgebloeide bloemetjes weg?

Glansmispel

Oeh mooi! Zowel in het voorjaar als in het najaar verkleuren de bladeren van de glansmispel naar rood of brons, waarna er ook nog blauwzwarte of rode bessen hun entree maken. Hallo herfst. De plant heeft het niet zo op wind, dus geef 'm een beetje een beschutte plek. Leuk weetje: wist je dat de glansmispel bij de rozenfamilie hoort?


Leucothoe

Leucothoe heeft langwerpig of lancetvormig blad, in de kleuren groen, lichtgeel, roze en rood dat in de herfst kleurt naar donkerrood/ paars. Hoe lichter de plant staat, hoe mooier de verkleuring is. Over de plant bestaat zelfs een Griekse mythe. Leucothoe is daarin een prinses die verliefd werd op Apollo. Haar vader keurde de liefde af en begroef haar levend. Apollo redde Leucothoe door haar in een plant te veranderen die nog altijd bloost van verliefdheid.


Skimmia japonica 'Pabella'

Wow, wat een plant. De bessen van de Skimmia japonica 'Pabella' verkleuren in de herfst van groen naar felrood. Je kunt er lang van genieten, want vogels en kleine tuindieren geen grote liefhebbers van de besjes. Geef de plant als beloning rododendrongrond, want Skimmia houdt van een lichtzure bodem.


Nandina

Elegante struik Nandina biedt je van alles in de tweede helft van het jaar. Eerst witte, pluimvormige bloemen, daarna een schitterende rozerode herfstverkleuring van het blad, compleet met helderrode bessen. En als klap op de vuurpijl blijft deze beauty ook in de winter een rozerode, volle aanblik houden. Geef de plant een lichte plek en af en toe wat mest. Nandina blij, jij blij.


Ben jij ook fan van Indian Summer kleuren? Deel jouw najaarstoppers op Instagram, met #mooiwatplantendoen.