3 redenen om schijnhulst op je terras te introduceren

Hulst, net-even-anders
Geschatte leestijd: 2 minuten

Tuinplant van de Maand november is schijnhulst. Een buitenplant vol kwaliteiten, waarvan we er hier graag drie op een rij zetten.

Osmanthus of schijnhulst Mooiwatplantendoen.nl

Om te beginnen: zoals de naam al zegt, lijkt de plant op hulst. Het verschil? Bij hulst zijn de blaadjes over de tak verspreid en bij schijnhulst zitten ze tegenover elkaar. Handig weetje om de blits mee te maken. Maar schijnhulst heeft meer kwaliteiten, kijk maar:

1. Geef kleur aan de herfst

Rond deze tijd van het jaar begint je balkon of tuin te veranderen. Veel bloeiende planten zijn met winterstop of zelfs met pensioen en bomen laten hun bladeren waaien. Een prima moment om wat kleur in te brengen, met schijnhulst bijvoorbeeld. Het donkergroene glimmende blad verkleurt in de herfst naar geel en rood, waarmee de plant de kleur-arme leegte van zomerbloeiers moeiteloos opvult.

2. Compact gemak

Schijnhulst groeit langzaam en past daarom ook op een terras of balkon van kabouterformaat. De plant heeft bovendien navenant bescheiden verzorgingseisen. Zon, schaduw, halfschaduw of zelfs lichte vorst: schijnhulst kan het hebben. Zorg dat de aarde niet te droog en niet te nat is, verwen de plant af en toe met wat voeding en jullie leven samen nog lang en gelukkig.

3. Parfum van de lente

Sommige soorten schijnhulst hebben niet alleen glimmend blad, maar verwelkomen de lente met kleine witte, bloemetjes. Die ruiken ook nog eens zalig, een beetje jasmijn-achtig. Hebben? Vraag bij de plantenzaak of in het tuincentrum dan naar de Osmanthus x burkwoodii.

Behoefte aan meer informatie? Lees dan de plantenwijzer over schijnhulst.