WIN: HET BOEK ‘50 PLANTEN DIE DE GESCHIEDENIS HEBBEN VERANDERD’

Boordevol wonderlijke plantenrijk weetjes

Een dag zonder planten, is een dag niet geleefd. Letterlijk en figuurlijk! We staan weinig stil bij de enorme invloed die planten op ons dagelijks leven hebben. In het boek ‘50 planten die de geschiedenis hebben veranderd’ lees en zie je welke planten de grootste invloed op mensen hebben gehad. En je maakt nu kans op een exemplaar! 

50 planten die de geschiedenis hebben veranderd | Mooiwatplantendoen.nl

PLANTEN = LEVEN

Planten vind je overal: in je tuin, in de berm langs de snelweg èn op je bord. We zijn zo aan de aanwezigheid van deze groene rakkers gewend, dat we weinig stilstaan bij de enorme invloed die ze op ons dagelijks leven hebben. Planten zijn essentieel voor het leven op aarde. Ze produceren zuurstof, reinigen water en vormen de basis van onze voedselketen. En dat is nog niet alles: inmiddels weten we ook dat planten voor ontspanning zorgen, de temperatuur reguleren, stress verminderen en de lucht zuiveren.

OVER HET BOEK

‘50 planten die de geschiedenis veranderd hebben’ is een prachtig boek over de planten die de grootste invloed op de menselijke beschaving hebben gehad. Planten als rijst en tarwe komen aan bod, maar ook kruiden en specerijen met medicinale eigenschappen. Bij elke Very Important Plant vind je een overzicht van interessante economische, politieke en industriële weetjes.

KOM MAAR HIER MET DAT BOEK!

Laat hieronder uiterlijk 9 oktober 2020 weten wat jij zo bijzonder aan planten vindt. Onder de leukste inzendingen verloten we 5 exemplaren van het boek.

--- deze winactie is gesloten ---