Stijltrends 2017

Smaken verschillen, inspiratie in overvloed!

Elk jaar heeft zijn eigen sfeer, zijn eigen look & feel en zijn eigen stijl, in fashion en wonen, én op het gebied van bloemen en planten. Hier vind je de grote smaakmakers voor dit jaar. 

Kijken, kiezen, data analyseren en intuïtie, dat zijn de ingrediënten waaruit we in samenwerking met een  trendwatcher vier kenmerkende stijltrends hebben gedestilleerd voor 2017. De ideeën die daarbij horen zijn van invloed op de manier waarop je naar planten kijkt, hoe je ze binnen en buiten gebruikt en hoe je ze op een moderne aansprekende manier neerzet. Laat je inspireren door het mooiste dat dit jaar te bieden heeft, er zit beslist een stijl bij die je meteen zal aanspreken.  

Natuur op een voetstuk 

In een wereld vol (mis)informatie waarin lang niet altijd duidelijk is wat nu waar is, biedt de natuur wel duidelijkheid. Seizoenen wisselen zich af, planten maken knoppen en bloeien open, en als je ze goed verzorgt, gaat alles goed. Dat gevoel van zekerheid en veiligheid krijgt een hoofdrol in huis, door planten letterlijk en figuurlijk op een voetstuk te zetten en zo zelf tot rust te komen.  


Planten met een functie 

Apps, trackers, slimme meters en andere technologische vernieuwingen veranderen het interieur op een manier die we in ruim vijftig jaar niet meer hebben meegemaakt. In deze verrassende en vernieuwende stijl gaat het om functionaliteit, wellness en vitaliteit in huis. Voor planten betekent dit dat ze niet langer alleen maar decoratief zijn, maar ook echt een functie hebben en iets zeggen over hoe je in het leven staat. 


Het kan altijd nóg vrolijker

Ook genoeg van nieuwsberichten, onzekerheid en stress? Het mag allemaal wel iets minder serieus, met wat minder verantwoordelijkheid en verplichtingen en wat meer uitgelaten plezier. Zoek een uitlaatklep voor de  spanning met planten die alle stylingprincipes overtreden en zorgen voor humor en ontspanning. Regels zijn er om overtreden te worden, dát is de sfeer die je terugvindt in deze baldadige woonstijl.


Emancipatie van de woonplant 

Gelijke rechten en gelijke plichten is een beweging die steeds sterker wordt. Die emancipatie zie je terug in het interieur, waar mannelijke vormen in vrouwelijke kleuren worden uitgevoerd en vrouwelijke elementen een stoer jasje krijgen. Planten spelen hier een essentiële rol in: zij zijn de hoofdrolspelers die een link vormen tussen het levende en dode materiaal in huis. Lees snel hoe je die nieuwe samenhang vorm geeft.