Stijltrend: Rebel

Stijltrend: Rebel
Geschatte leestijd: 2 minuten

Rebel is een van de vier stijltrends van 2017 en steekt de draak met 'hoe het hoort'. Dat biedt je een uitlaatklep om met je planten een feestje te bouwen waarin alles mag en niets moet. 

Soms heb je geen zin om verstandig en verantwoord te kiezen, omdat je smoorverliefd bent op een knaloranje stoel, een gekke vaas met franje of een buitengewoon onpraktische, maar o-zo leuke pot. Gewoon doen, de enige regel is dat er geen regels zijn en dat je er blij van wordt. Dus omarm je frivole kant (en die van je planten) en geef je creativiteit en humor de vrije loop. 

Planten met sterke vormen zoals ficus, Kalanchoë en Cyclaam zijn essentieel om vrolijke, rebelse effecten mee te bereiken. Speel met onverwachte formaten: mini ficus, maxi Kalanchoë. De knalkleuren van kleine cactussen en cyclamen kunnen best samen in een schaal en er is niets op tegen om kunstbloemen in je planten te hangen.  

Uitwerking

Denk aan ongebruikelijke materialen en onverwachte combinaties. Natuurproducten passen minder bij deze stijl, kunststof in grappige vormen des te beter. Maak gebruik van exotische en abstracte patronen, kijk naar Kalanchoë als keukenprinses en naar ficus als binnenboom. Gieters in de vorm van kikkerprinsen, scheppen als tafelpootjes - je wordt er vrolijk van!

Kleuren en dessins van Rebel

Primaire kleuren in combinatie met heldere én zachte pastels vormen de kakofonie van Rebel, waarin neutrale tinten schitteren door afwezigheid. Alles mag met elkaar worden gecombineerd en die bonte overload geldt ook voor de patronen. Abstracte, figuratieve en exotische dessins zetten de toon, waarbij vooral elementen van handwerken terugkomen, zoals borduren, weven, macramé en pompons.