Shinrin-yoku: Plant Bathing

Nieuwe wellness-wijsheid
Geschatte leestijd: 2 minuten

De natuur nodigt je uit contact te maken met haar helende kracht. Altijd en overal, maar nu ook wat explicieter. Na meditatie, yoga en qigong is de nieuwste wellness-wijsheid te vinden in Shinrin-yoku. Shinrin-yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden in het bos’.

Plant bathing Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Recept voor gezondheid en geluk

Volgens de Japanners is Shinrin-yoku het recept voor gezondheid en geluk. De gedachte erachter is dat je vertraagt en je zintuigen bewust opent door je onder te dompelen in het groen. We komen steeds minder vaak buiten, terwijl onderzoek aantoont dat tijd in de natuur doorbrengen juist je stressniveau verlaagt en je energie en creativiteit verhoogt. En met die creativiteit heeft Natascha Boudewijn een mooi boek over deze ‘practise’ gemaakt.

Het kleine shinrin-yoku boek

Augustus 2018 verscheen het boek van deze oprichtster van de eerste Shinrin-yoku Academy: Het kleine Shinrin-yoku boek – hoe de kracht van de natuur je leven verandert’. Een praktisch handboek met bijna 30 inspirerende oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan in het bos. Het boek heeft een klein formaat, zodat je het makkelijk mee kunt nemen... naar het bos.

Bouw een oase binnen

Een bos is niet altijd om de hoek, dus een mooie eerste stap is om te kijken hoe je thuis kunt vertragen en je huis kunt omtoveren tot een groene oase. Hier lees je hoe je thuis een groen toevluchtsoord maakt. Of laat je inspireren door onze groene styleguide, en ontdek hoe je iedere ruimte in huis groener maakt. Voor je dagelijkse dosis groene inspiratie volg je ons natuurlijk op InstagramFacebook en Pinterest.