Planten op ongewone plekken

Heb jij je groene vrienden al zó thuis staan?
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op de vensterbank hebben je planten het helemaal naar hun zin. Maar wil je een keer iets anders? Wij zetten een paar andere creatieve opties voor je op een rij! 

Eine bunte Pflanzenmischung macht sich auf einer Leiter besonders gut - Pflanzenfreude.deIdee 1: De plantenladder

Een oude ladder is vaak nog wel ergens in huis te vinden, en anders in één of ander rommelhok of op de vlooienmarkt. Staat de ladder eenmaal stevig op zijn poten, dan kun je helemaal los met je favoriete planten. Wat dacht je van deze bonte mix van kamerplanten? Wij hebben gekozen voor fittonia's, cactussen en een grote croton. Potten van de meest uiteenlopende soorten en modellen maken het totaalplaatje af.

Idee 2: De 'bordbar'

De 'bordbar' laat je wegdromen over verre reizen. Het is de perfecte aanvulling voor de woonkamer van een wereldburger. Dat plantenliefhebbers dit hebbeding, dat normaal in een vliegtuig thuishoort, graag ergens anders voor gebruiken, begrijpen wij heel goed. Voor het upcyclen van de 'bordbar' zijn hangende planten als de medinilla of de columnea bijzonder geschikt. 

Die Bordbar ist eine ungewöhnliche Pflanzenkombination - Pflanzenfreude.de
An airline trolley filled with plants on thejoyofplants.co.uk

Idee 3: De schraagtafel

Een simpele schraagtafel is een scheidingswand en groene blikvanger in één. Groene planten, zoals de Sanseveria of siergras, worden gepresenteerd in simpele potten van aardewerk, aangevuld met passende accessoires, zoals de set van groene vazen van Connox. Daar wordt iedereen toch blij van!

 

Idee 4: De apothekerskast

Heb je nog een apothekers- of medicijnenkastje staan? Tover deze om tot een plantenparadijs. Mini-succulenten passen perfect in die kleine trekladen. Bovenop de kast mag het wel ietsjes groter. Wat jij?

An apothecary cabinet full of plants on thejoyofplants.co.uk
An apothecary cabinet full of plants on thejoyofplants.co.uk