Laurier is Balkonplant 2019

Balkonbeauty met Italiaanse allure

Gooi die balkondeur maar open, het voorjaar hangt in de lucht. Tover je terras om tot een onweerstaanbare zuidelijke oase met de balkonplant van het jaar, de laurier!   

laurier balkon mooiwatplantendoen.nl

Balkonbeauty met Italiaanse allure 

Het gevoel van een zondoorstoofde dag ergens aan de Middellandse Zee, gevangen in een mooie heester die het hele jaar door groen blijft, dát is laurier. Ga je voor chique, dan kun je kiezen uit snoeivormen van bollen en kubussen tot piramides en cilinders. Wil je lekker ongestoord genieten op je balkon zonder bekijks van buitenaf? De laurier is ook als groene pilaar verkrijgbaar. Ideaal om die nieuwsgierige buren te weren. Of zet de laurier in een pot om instantly een zuidelijke tintje aan je balkon te geven.

3 x leuk aan laurier

  • Laurier bloeit met witte bloemen die later ovale bessen worden.
  • Het groen is erg mooi: ovaal met een lichte nerf die als een veer in het blad te zien is.
  • Laurier is makkelijk in de omgang, sterk in weer en wind en biedt heel veel groen op een kleine basis. 

Balkonplant van het jaar-verkiezing

'Balkonplant van het Jaar’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Elk jaar kiest een mediajury, bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, op verzoek van het Bloemenbureau uit vijf kandidaten de balkonplant die het meest tot de verbeelding spreekt. Voor 2019 is dat laurier, omdat iedereen blij wordt van meer groen, de laurier sterk is in weer en wind en zowel dienst kan doen als balkonafscheiding, maar ook in een mooie pot die onweerstaanbare zuidelijke uitstraling geeft.