Kijkje in de kas: klimplanten en kleinfruit

Ontdek het effect van verticaal groen

Van klein stadsbalkon tot grote tuin en grauwe gevel: klimplanten zijn geschikt voor iedere buitenruimte! En als er één plek is om deze veelzijdigheid te ontdekken, dan is het wel bij kwekerij Van der Starre: specialist in klimplanten en kleinfruit. Neem snel een kijkje achter de schermen en ontdek het effect van verticaal groen.

van der starre klimplanten | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Van der Starre: binnen- en buitenteelt

Kwekerij Van der Starre is een familiebedrijf dat in 1982 is opgericht door Bart van der Starre. Samen met zijn neef Bert, zoon en opvolger Joost (zie foto) en een zeer gedreven team van specialisten runt hij het bedrijf. Van der Starre kweekt klimplanten en kleinfruit op meer dan 17 hectare grond, verspreid over 6 locaties in onder andere Boskoop en Ridderkerk. De locaties bieden ruimte voor binnen- en/of buitenteelt.

Liefde voor mens en natuur

Liefde voor mens en natuur staat centraal in het familiebedrijf. Deze liefde uit zich in de missie van Van der Starre: zoveel mogelijk mensen laten genieten van verticaal groen, goede service en duurzaamheid door heel de keten.

Al vanaf 1982 voert Van der Starre een actief milieubeleid met betrekking tot het gehele bedrijfsproces. Van potgrond en meststof voor de planten tot verpakkingen en transport van de eindproducten. Deze duurzame aanpak resulteerde onder andere in het winnen van de tuinbouw milieuprijs ‘de Zilveren Wesp’ (1994), de Tuinbouw Ondernemersprijs en Growers of the Year award (2006). Meer weten over de duurzame werkwijze? Je ontdekt het hier

clematis van der starre klimplant | mooiwatplantendoen

100% Chemievrij

In de afgelopen jaren is Van der Starre al hard bezig geweest om geen chemische gewasbescherming meer te gebruiken en sinds 1 januari 2023 werken ze 100% chemievrij in het gehele kweekproces. Dat betekent dat ze geen chemische gewasbescherming gebruiken en hun planten beschermen met natuurlijke middelen. Zo worden plaaginsecten bestreden met natuurlijke vijanden, worden schadelijke insecten bestreden met mechanische afzuiging en worden larven en schadelijke schimmels bestreden door goede schimmels. Natuurlijke bestrijding wordt in de hele sierteeltsector al veel toegepast, maar van der Starre is een van de eersten die gewassen volledig natuurlijk beschermt. 

“Onze kracht? Onze liefde voor mens en natuur”

Groene concepten met grote impact

Van der Starre staat bekend om zijn groene concepten, ook wel The Art of Concepts genoemd. Een van hun nieuwste concepten, Urban Climbers, is speciaal ontwikkeld voor meer openbaar groen in steden. Het doel? Het gebruik van klimplanten als gevelgroen stimuleren. De inzet van klimplanten in steden en tegen gevels van bedrijfsgebouwen is volgens Van der Starre een van de beste manieren om steden te vergroenen en een goede oplossing voor het klimaatprobleem. Ze kunnen, ook op slechts één vierkante meter, zorgen voor meer biodiversiteit en een fijnere leefomgeving

Meer inspiratie

Wil je meer weten over Van der Starre? Neem dan eens een kijkje op de website. En wil je zelf aan de slag met groene klimmers tegen je gevel, muur of in een pot op je balkon? Laat je inspireren door deze 7 winterharde klimplanten en ga van grauw naar groen. Ook een goed idee: ontdek deze 5 heerlijk geurende zomerplanten en maak van jouw buitenruimte een groene oase. 

kijkje in de kas van der starre | mooiwatplantendoen
van der starre kas klimplant | mooiwatplantendon