Geef een planten-retreat op Moederdag

Ultiem ontspannen in eigen huis

Moeders. Deze bijzondere vrouwen zijn vaak druk met van alles en nog wat, waardoor ze zichzelf nog weleens wegcijferen. Daarom is het hoog tijd om je moeder te verrassen met een cadeau dat zorgt voor de nodige ontspanning: een planten-retreat in haar eigen huis!

Plant bathing
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Wat is een planten-retreat?

Een planten-retreat is simpelweg een plek met veel planten die ervoor zorgt dat je ontspant en meer in contact komt met de natuur. Van je eigen woonkamer tot badkamer, slaapkamer of balkon: je kunt overal zo’n groene oase van rust creëren. En zo’n fijne plek kan iedere moeder wel gebruiken, hoe oud haar kinderen ook zijn! Wist je trouwens dat een groene omgeving ook nog eens goed is voor je mentale en fysieke gezondheid? Kortom: van dit groene cadeau zal je moeder gegarandeerd genieten.

Hoe maak je een planten-retreat?

Zelf een groene oase van rust creëren is simpeler dan je misschien denkt. Begin met het kiezen van een geschikte plek. Maak op basis van die plek een keuze voor de planten. Houd daarbij rekening met de grootte van de ruimte, de hoeveelheid zonlicht en de temperatuur in de ruimte. Waar je jouw groene toevluchtsoord ook maakt: we hebben tips voor planten in iedere ruimte. Je kunt ook deze 6 simpele stappen gebruiken om aan de slag te gaan met jouw retreat.  

Kies de juiste stijl

Voor een extra rustgevende vibe kies je voor dezelfde soorten planten, zoals varens en grassen. Voor een speelser effect kies je juist voor veel verschillende soorten planten. Heeft je moeder een favoriete plant? Vergeet dan niet om die in het middelpunt te zetten. Ontspant jouw moeder vooral op haar favoriete vakantiebestemming? Creëer dan een ultieme vakantievibe en neem haar mee op reis met planten!

Building a plant retreat

Finishing touch

Maak van jouw groene oase een plek waar jouw moeder helemaal zen wordt en urenlang wilt vertoeven. Leg bijvoorbeeld heerlijk zachte kussens en dekens neer, of plaats en luie stoel middenin het groen. En wat dacht je van een goed boek, haar favoriete tijdschrift, een foto(boek) van vroeger, kaarsjes en lekkere hapjes en drankjes? Laat je inspireren door tips voor een planten-picknick in eigen huis!  

Meer moederdag-inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om van Moederdag een groen feestje te maken? Ontdek dan eens deze prachtige planten die symbool staan voor jouw onvoorwaardelijke liefde, en daarmee een perfect moederdagcadeau zijn. Verras jij jouw moeder ook met groen? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. 

A plant retreat