Fonkelende Kerststerren aan de hemel

Helemaal ondersteboven van de Poinsettia
Geschatte leestijd: 2 minuten

Creatieve kersttip: met zwevende Kerssterren boven je tafel maak je goede sier bij familie en vrienden. En na het eetfeestje mogen alle genodigden een plant van het plafond plukken en meenemen naar huis. Daar maak je vrienden mee.

Kerststerren en de Sky Planter

Ken je de Sky Planter? Daarmee hang je planten ondersteboven aan het plafond. Zo heb je altijd perfect zicht op de kroon van je plant, in dit geval de Kerstster (oftewel Poinsettia). Voor Kerstmis of een ander feestje maak je met deze potten en wat rode Poinsettia’s een fonkelende Kerststerrenhemel boven je tafel.

En een Kerstster op tafel natuurlijk

Op de tafel kun je bij wijze van contrast nog een kleine verzameling roomwitte Kerststerren kwijt, in verschillende maten. Bij elkaar, onder een stolp of in een lange rij in het midden: het is allemaal eye candy. En aan het einde van je diner laat je je tafelgenoten nog even in actie komen, door ze een Poinsettia te laten uitkiezen voor thuis. Een roomwitte voor de kleine gasten en een rode voor wie op zijn tenen wil plukken. Dan kun jij je Sky Planters weer vullen met iets nieuws. Op deze site vind je vast genoeg inspiratie!

Alles over de Kerstster

In het Kerststerrendossier lees je meer over deze bijzondere plant met de theatrale schutbladeren. Neem dus een kijkje in de Plantenwijzer, ook als je meer wilt weten over de tientallen andere planten die we daarin voor je uit de doeken doen.