DIY-tip: Stoere Kerststerrenhouder

Een zachte Kerstster in stevig betonvlechtdraad
Geschatte leestijd: 2 minuten

De theatrale Kerstster, of Poinsettia, moet het hebben van haar zachte schutbladeren in het rood, zalmroze of roomwit. En omdat ze je daarmee lekker oppept mag je haar wel een voetstukje geven. Dat doe je met een houder van stevig betonvlechtdraad. Stoer zelfmaakklusje!

Dit heb je nodig:

  • Een Kerstster of meerdere Kerststerren
  • Betonvlechtdraad, te vinden in bouwwinkels
  • Een draadschaar
  • Een potje
DIY-tip: Stoere Kerststerrenhouder Mooiwatplantendoen.nl

Zo maak je het

DIY-tip: Stoere Kerststerrenhouder Mooiwatplantendoen.nl

Stap 1

Vouw het betonvlechtdraad een aantal keer dubbel zodat je een pootje krijgt. Het pootje moet een paar centimeter hoger zijn dan het plantenpotje. Gelukt? Dan doe je dit nog een keer, zorg dat de draad van het eerste pootje doorloopt in het tweede pootje. Het draad tussen de twee pootjes moet zo lang zijn dat het de helft van het potje kan omspannen.

DIY-tip: Stoere Kerststerrenhouder

Stap 2

Heb je de twee pootjes gemaakt? Draai het draad dan een paar keer om het potje heen en maak daarna de andere twee pootjes. Als alle vier de poten klaar zijn, verbind je alle poten nog een keer met elkaar door draad om alle pootjes heen te wikkelen, op ongeveer de halve hoogte van de pootjes.

 

DIY-tip: Stoere Kerststerrenhouder Mooiwatplantendoen.nl

Stap 3

Is het frame klaar? Dan kun je het potje met een plechtig gezicht erin zetten. Mocht je de smaak te pakken hebben, en meer houders willen maken, dan is het leuk om te variëren in hoogte.

 

Kijk je Kerstster daar eens stralen! Meer weten over de Kerstster, of Poinsettia? Kijk dan even in de Plantenwijzer.