Exposé #08: hortus botanicus Berlijn

Geschatte leestijd: 2 minuten

Met trots presenteren we Exposé: een serie portretten waarin we jullie voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. Dit keer, in Exposé #08: dr. Nils Köster over de hortus botanicus in Berlijn.

Een korte introductie: dr. Nils Köster neemt ons mee in de grootste botanische tuin van Europa. Nils bepaalt welke planten er achter de schermen blijven voor wetenschappelijke doeleinden en welke planten het publiek mogen vermaken met hun sierlijke pracht en ontspannen uitstraling. De veelzijdigheid is waar hij het meeste van geniet. Hij ontdekt nog steeds nieuwe dingen over de onuitputtelijke bron: planten.

In de hortus botanicus van Berlijn vind je zo'n 20.000 bijzondere planten. En dan bedoelen we natuurlijk écht bijzonder. De tuin heeft het patroon van de wereldkaart en is in 335 jaar uitgegroeid tot een fantastische plek voor ontspanning én onderzoek. We kunnen hier genieten van de natuur, de meest bijzondere plantensoorten bekijken en een wereldreis maken… allemaal in ein Tag. In dit geval is dus niet alleen het gras groener bij de buren.

Ben je benieuwd naar het verhaal van dr. Nils Köster, die de wereld van de planten letterlijk aan zijn voeten heeft liggen? Bekijk dan de video hieronder.

Nu wil je natuurlijk zelf ook tot aan je nek in de planten zitten! Daarom leggen we uit hoe je je tuin om kunt toveren tot een minihortus. Bekijk het artikel over een hortus aan huis. Is dit net iets te ingrijpend qua tijd en moeite? Kies dan voor een botanische print in huis. Van poster tot behang. Je leest hier over de oorsprong van de prints. Je kunt ook lekker je koffer pakken en een tour langs de meest bijzondere plantentuinen maken. Van de Royal Botanic Gardens in Londen tot I Giardini di Castel Trauttmansdorff in Italië. Die MOET je toch gezien hebben! Kijk hier voor meer info.

Exposé #08: hortus botanicus Berlijn Dr. Nils Küster Mooiwatplantendoen.nl