En toen was er kleur

Deze vijf tuinplanten bloeien nu al en kunnen tegen een stootje

Terwijl de wereld om ons heen verandert en niks nog zeker lijkt, komt de natuur langzaam weer tot leven en staan de eerste bloesembomen al vol in bloei. Om het lentegevoel te krijgen in jouw tuin, patio of op je balkon, zijn er buitenplanten die nu al bloeien. Ze kunnen tegen een stootje en zijn het antwoord van moeder natuur op grijs beton en dito stemmingen. 

camelia Mooiwatplantendoen.nl
 

Christmas Rose Thejoyofplants.co.ukKerstroos oftewel Helleborus

In de categorie stijlvolle tuinplant presenteren we de kerstroos, ook bekend als Helleborus. De bladeren blijven het hele jaar mooi groen, na de vorst worden ze geflankeerd door spectaculaire witte, gele, roze of paarse bloemen. Door haar voorliefde voor beschutte, zonnige plaatsen kun je de Helleborus ook prima kwijt in een geveltuintje.


Sneeuwbal a.k.a. Viburnum 

Aan de sneeuwbal, ook bekend als Viburnum, groeien van november tot maart witte of roze bloemen in trosjes aan de kale takken. Ze deinen zachtjes mee in de wind, wetende dat het straks lente wordt. Dat staat niet alleen fenomenaal, de bloemen ruiken ook nog eens heel lekker. 


Forsythia of Chinees klokje 

Met haar overdaad aan gele bloemetjes en flinke groeiambitie is Forsythia dé lentebrenger op jouw terras. De plant heeft een extreem zonnig effect, zowel in de volle grond als in een pot. Ook ideaal dus voor jouw stadsbalkon of patio. Hanteer wel ieder jaar de snoeischaar, zo houd je de vorm en de bloei in de Forsythia.


Blauwe Anemoon Mooiwatplantendoen.nlBlauwe anemoon

Klein maar sterk, dat is de Blauwe anemoon. Ze loopt op de troepen vooruit wanneer het op bloeien aankomt en heeft het prima naar haar zin in een pot. Zet haar op je balkon of patio en laat je verwonderen door de blauwe bloemetjes van deze optimistische vroegbloeier. Bezoek haar wel regelmatig met de gieter, van uitdroging is deze plant geen fan.


Camelia Mooiwatplantendoen.nlCamelia 

De camelia is ook vóór de bloeiperiode al een natuurlijke schoonheid met haar donkergroene, glanzende, bladeren. Maar dan… Terwijl veel van jouw buitenplanten nog in winterslaap zijn, ontluiken er aan deze langzame groeier witte, paarse of rode bloemen. Zo verras je je terras met de eerste signalen: de lente komt eraan!

 

 


Lentekriebels te pakken en benieuwd naar meer inspiratie voor de lente? Bekijk dan eens deze planten, die je gerust nu al kunt planten!