Botanische prints aan de muur

Geniet ook binnen van het buitenleven
Geschatte leestijd: 2 minuten

In plaats van te wroeten in de aarde, gaan we kliederen met behangplaksel. Met een botanische print op de muur tover je je huis namelijk in een keer om tot een oerwoud aan sfeer. Alleen een poster kan natuurlijk ook, als je minder rigoureus wilt zijn. Een botanisch kunstwerkje past zo goed in je huis dat je denkt dat hij daarvoor gemaakt is. Maar nee... er zit meer achter.  

Een botanische print uit de hortus botanicus Berlijn

Vastleggen in een illustratie

De botanische prints zijn er van oorsprong niet om jouw muur op te groenen, maar waren ooit bedoeld om de aanwezige kennis over bloemen en planten vast te leggen. De tekening laat precies zien hoe de plant in elkaar zit… of heeft gezeten. Door ze naast de planten van nu te zetten, is te zien hoe een plant in de loop van de tijd is veranderd. Soms worden door de prints nu nog bijzonderheden over planten ontdekt.

Opbouw van de illustratie

Een echt goede botanische illustratie is altijd uiterst gedetailleerd, zelfs met alle haartjes erop, en op schaal. Alles is wetenschappelijk volledig correct. Je ziet de plant van voren, van achteren en vaak zie je ook een dwarsdoorsnede. Je gaat zelfs de seizoenen langs, om te zien hoe de plant er dan bij staat. Het is een schat aan gegevens over een plant.

Botanische prints aan de muur Mooiwatplantendoen.nl

Must have voor in je huis

Eigenlijk heb je zo’n illustratie dus ECHT nodig in je huis. Behang snel je eigen plantenwand! Bij Decorators Best vind je kleurrijk botanisch behang. Helemaal hebberig word je bij Radiance, Cole & Son en Sanderson: sobere, maar prachtige behangetjes. Bijzondere posters vind je bij art.com en AllPosters.

Zet er een grote pot met een echte plant voor, maak je vloer wit voor het extra ontspannen effect en geniet van de natuur 2.0. Het papier waar de botanische print op gedrukt is, is van hout gemaakt, dus eigenlijk is het een dubbele dosis natuur. Een buitenkansje voor binnen!

Botanische prints aan de muur Mooiwatplantendoen.nl