Boekentip: Flowers Every Day

Het bloemige boek van Petalon's Florence Kennedy

Florence Kennedy is de eigenaresse van Petalon, een bloemenbezorgservice per fiets. Ze maakt fantastische boeketten, die per fietskoerier door heel Londen worden bezorgd. Haar kennis deelt ze nu ook met jou, via Flowers Every Day, een bloemig boek met niet alleen mooie foto's, maar vooral veel praktische tips. Jeuken je handen al?

Florence Kennedy Mooiwatplantendoen.nl

Stap voor stap naar de mooiste creaties

Misschien wil je diep van binnen een keer een bloemenkroon maken. Een wow-boeket. Of maakt je hart een sprongetje van een krans of een waanzinnig (bruids)boeket? Florence leert het je graag zelf maken. In haar boek laat ze stap voor stap zien hoe je de mooiste arrangementen creëert, bovendien geeft ze tips welke bloemen je daarvoor kunt gebruiken. Ook handig: het boek is opgedeeld is seizoenen, dus ze gebruikt ook bloemen die op dat moment te vinden zijn bij jouw favoriete bloemenadresje.

Experimenteren met je eigen smaak

Wat het boek extra bijzonder maakt, is het feit dat Florence zelf geen officiële bloemenopleiding heeft gehad. Ze laat zien hoe je, door een beetje te experimenteren, je smaak en je hart te laten spreken, tot unieke bloemencreaties komt. Zo heeft zij het tenslotte ook geschopt tot succesvol bloemist. Wees dus niet bang en ga aan de slag. 

Geïnspireerd geraakt?

Het boek koop je hier.
Heb je het interview met Florence en haar man over Petalon al gelezen? Je vindt het hier.
Of bekijk de video!