Around the botanical world: Europa

Bereid je voor op een explosie voor alle zintuigen

Tijdens onze reis around the botanical world doen we zes werelddelen aan in onze zoektocht naar botanische inspiratie. De meest bijzondere groene verhalen, de mooiste bloemenvazen, de leukste manieren om planten in gerechten te verwerken, fashion geïnspireerd op flora en wonen met planten en bloemen rondom de wereld. Dit keer reizen we af naar… Europa! 

 

Welkom in Europa!

Europa. Zeg, dat is dichtbij huis! Vergis je niet, Europa barst van de bloem- en planthistorie. We laten het vliegtuig voor wat het is en nemen de auto om heerlijk door Europa te crossen. Van Groot Brittannië tot aan de Aziatische grens. Er is veel meer dichter bij huis dan je oorspronkelijk zou denken. Ook in Europa hebben we ons flink kunnen laten inspireren met planten en bloemen als rode draad. 

Laat je inspireren

We gaan erop uit en bezoeken de oudste boom van Europa én de wereld. We reizen verder Europa door en zetten de mooiste bloemenstreken op een rij. Vergeet je camera niet! Weg van de natuur komen we aan in de stedelijke gebieden. Hier vinden we wel heel bijzondere groene architectuur. Als afsluiter hebben we een heerlijk trivia-artikel met een paar van Europa’s meest belangrijke botanisten. Want.. wie bracht nu eigenlijk de tulp naar Nederland? 

Een wereld om te ontdekken

Is je reislust al een beetje opgewekt? Mooi! Tijdens onze reis around the botanical world doen we naast Europa ook Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië, Azië en Oceanië aan. Pak je paspoort en een lege koffer. Aan het einde van deze trip is de koffer gevuld met zomerse planten- en bloemeninspiratie!

Deel de Europese invloeden

Op Pinterest hebben we een board gemaakt volop Europese inspiratie. Heb je nog meer passende invloeden gevonden? Deel het met ons op Facebook, Twitter of Instagram!