1000 geveltuinen in 010

Dag grijze stoeptegel, hallo groene geveltuin

De geveltuin. Wie wordt er niet zielsgelukkig van? De bewoner, het langslopende publiek, het riool en niet in de laatste plaats de insecten. Weinig zaken oogsten zo’n hoog percentage plezier als een geveltuin. Daarom is Groene Morgen het initiatief 1000 geveltuinen gestart, waarbij ze voor 30 september 1000! geveltuinen willen aanleggen in Rotterdam. Te gek! Woon je niet in Rotterdam? Lees dan nog steeds verder…

Geveltuin groene morgen Mooiwatplantendoen.nlCopyright: groenemorgen

Maak de stad groener

Grijze stoeptegels maken plaats voor groene geveltuintjes, met stokrozen, klimrozen en andere insectvriendelijke planten. En dat is goed nieuws, voor jou, de mensen om je heen en the birds and the bees. Je komt vrolijker thuis, je huis en straat krijgen een instant boost. Met een geveltuin haal je een stukje natuur dicht naar je huis, goed voor de bijen en insecten en dat is super voor de biodiversiteit. Bovendien vangt het regenwater op en koelt je huis en straat af. Wat zo’n klein beetje groen wel niet kan doen.

Ja, ik wil een geveltuin

Het doel van Groene Morgen is om er 1000 nieuwe geveltuinen bij te krijgen voor 30 september 2020. Voor de do-it-yourselfer is er een tip top stappenplan gemaakt om zelf je geveltuin aan te leggen. Wil je graag een geveltuin, maar heb je geen groene vingers of tijd. Geen probleem, dan kan je hem ook laten aanleggen. Groene Morgen heeft daarnaast ook nog een leuke winactie waarbij ze 100 geveltuinen verloten, dus wie weet win jij wel een mooi stukje groen geluk voor je deur. Vergeet niet je foto te delen van het eindresultaat.

DIY geveltuin

Woon je niet in Rotterdam, maar wil jij ook jouw eigen geveltuintje aanleggen. Wist je dat je via de gemeente vaak geheel gratis een geveltuin kunt krijgen? Ja dus! Over het algemeen geldt de regel: maximaal 45 cm uit de gevel en minimaal 1.80m stoep overhouden. Zit jij deze zomer dus het liefst lekker in het groen bij jou voor de deur? Vraag er dan eentje aan en lees hier onze tips & tricks voor je eigen geveltuintje. Let’s grow!