10 tot en met 18 juni: Nationale Tuinweek

Leef je uit met kruiden

Het is zover, het is Nationale Tuinweek 2017. Van 10 tot en met 18 juni organiseert tuinvereniging Groei & Bloei groene activiteiten in heel Nederland. Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden met als thema: Leef je uit met kruiden. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek. Ga je mee?

Munt Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Visions

Tegel eruit, (kruiden)plant erin

Naast de landelijke activiteiten geeft Groei & Bloei je ook nog een groene tip onder het mom 'Weg met de versteende tuinen’. Met meer planten en minder tegels in de tuin maak je niet alleen je terras groener, je levert ook een positieve bijdrage aan de waterhuishouding en biodiversiteit. Veelzijdige kruiden als munt, tijm, anijs, salie, rozemarijn en dille zijn ideale stoeptegelvervangers. Je kunt er niet alleen van oogsten en snoepen, de kruiden zijn ook een lust voor het oog en magneten voor vlinders en bijen. Daarnaast ruiken de planten vaak lekker en je hebt er geen omkijken naar. Plant ze dus, die smaakmakers van je tuin!

Open Tuinenweekend

Op 17 en 18 juni is het Open Tuinenweekend. Ruim 1.000 Groei & Bloei-leden openen hun tuinhekken voor iedereen. Zo ontdek je de mooiste particuliere tuinen van Nederland. In veel regio’s is er zelfs een speciaal routeboekje beschikbaar. Kijk voor een overzicht van alle open tuinen op Groei.nl