Win het boek Wonderplants

Green is the new black

Om van te smullen, dat is Wonderplants, het boek over planten in je interieur van Irene Schampaert en Judith Baehner. Het staat bomvol met groen gevulde huizen van over de hele wereld. Mooie plaatjes én nuttige praatjes zorgen er samen voor dat jouw interieur verandert in een gezond groene extravaganza. Hebben, hebben, hebben? We mogen twee exemplaren weggeven van uitgeverij Lannoo.

De mooiste plantenboeken van het moment Mooiwatplantendoen.nl

Kijk eens naar de natuur in je huis

Maar eerst even over de inhoud van het boek, want wat is íe leuk. We spraken Judith Baehner, die onder andere de achtergrondinformatie en verzorgingstips schreef, over het boek en haar fascinatie voor groen.

“Irene en ik hebben een enorme klik, dus ik was heel blij dat ze mij vroeg om de plantenteksten voor Wonderplants te schrijven. We hebben hetzelfde idee over groen in huis en over hoe je dat vertaalt in een boek. Planten mogen ‘echt’ zijn op de foto’s, het hoeft allemaal niet perfect. Kijk maar naar de natuur in je huis: op het moment dat je een plant koopt ontwikkelt die zich in iets unieks, afhankelijk van jouw verzorging en de omgeving. Een plant kan best tegen een stootje, maar als je rekening houdt met herkomst en ideale verzorging dan wordt jouw plantenavontuur een succes. En dat maakt het superleuk om groen in huis te hebben.”

Mooie beelden, nuttige informatie

Juist die informatie, die ervoor kan zorgen dat jouw planten een gelukzalig bestaan leiden, vind je terug in Wonderplants. Het zijn niet alleen inspirerende beelden, je ziet ook meteen hoe alle plantmodellen heten en hoe je ze verzorgt. “Een supercombi”, aldus Judith. “Ik zou dat graag bij alle plantenboeken willen zien, we krijgen ook hele leuke reacties op juist die combinatie van beeld en tekst. Met dit boek geef je al je planten de meeste ideale omgeving om te stralen. En hoef je je nooit meer te ergeren als je ziet dat een plant het bij een ander thuis wel goed doet.”

Wonderplants winnen?

Deze winactie is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben persoonlijk bericht gekregen.

We mogen twee boeken weggeven. Je hoeft hieronder alleen maar te vertellen welke kamerplant het ‘t allerbeste doet in jouw huis. De winactie loopt van dinsdag 1 november tot en met maandag 14 november 2016. Prijswinnaars sturen we daarna een e-mail.  Alvast een voorproefje nemen? Bekijk dan deze pdf van Wonderplants.

Winactie: Wonderplants boek