Voorjaar/zomer 2022 Trend Collectie: Bright & Breezy

Planten die je dit seizoen niet wilt missen
Geschatte leestijd: 4 minuten

Dit seizoen staat in het teken van vrolijke kleuren en prints. Stijltrend Bright & Breezy geeft je een vakantiegevoel en inspireert tot een creëren van een speelse, ontspannen sfeer. Je zet hiervoor de juiste toon met bont bloeiende tuin- en kamerplanten. Ook vrolijke prints en ongecompliceerde designs mogen niet ontbreken. Lees snel verder, ontdek de tuin- en kamerplanten van deze trend en geef ze een mooi plekje in je huis, tuin of op je terras!

Een ode aan caladium Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

KAMERPLANTEN

Kamerbrem

Kamerbrem is een sierheester die zorgt voor een buitengewoon lentegevoel. Met zijn gele lentekleur en heerlijke geur staat de kamerplant garant voor vrolijke vibes in ieder interieur. Kamerbrem is ook goed te combineren met andere bloeiende planten. In no-time creëer je met deze topper een echt binnentuin-gevoel.

Caladium

Werp één blik op Caladium en je weet waarom deze spectaculaire plant thuishoort in de stijltrend van dit moment. De bladeren van Caladium zijn als een kameleon: van bijna spierwit met groene nerven, tot roze bladeren met spikkels en vlekken. Deze eyecatcher zorgt direct voor een speelse, energieke sfeer in huis. Wie wordt er nou niet vrolijk van mierzoete beauties of bladeren vol sproeten in het raamkozijn? 

Campanula

Campanula, ook wel klokjesbloem, is een (kleur)rijke bloeier. De plant maakt eindeloos nieuwe bloemen aan, die vastzitten aan hangende ranken én bovenop de plant groeien. Afhankelijk van het soort heeft de plant witte, roze, lila of paarse klokjes. Kortom: een sfeermaker die overduidelijk thuishoort in de Bright & Breezy trend 

Bougainvillea

Als er een plant is waar je direct een zomers en vrolijk gevoel van krijgt, is het wel de kleurrijke bougainvillea. Deze bloeiende plant past daarom perfect bij de huidige stijltrend. Hang bougainvillea op en laat je verrassen door een kleurrijk spektakel.

Scindapsus

Scindapsus zorgt voor positieve, Bright & Breezy energie in elke hoek van je kamer. Deze klim- en hangplant groeit moeiteloos van de grond tot het plafond en van het kastje naar de muur. Het hartvormige blad kan een gevlamd patroon hebben of voorzien zijn van lichtgroene, gele of zilverkleurige vlekken. Deze kamerplant staat garant voor groen genieten! 

Oxalis

Oxalis, ook bekend als klaverzuring, heeft op klaver lijkende bladeren in het groen, paars en grijs. De vrolijke bloemen komen dit seizoen goed tot zijn recht en zijn wit, roze, geel of rood. De blaadjes, bloemetjes en stengels zijn eetbaar. Beproef je geluk en haal Oxalis dit seizoen in huis! 

TUINPLANTEN

Salie

Salie, ofwel salvia, is een populaire tuinplant die dit seizoen niet te missen valt. En het is makkelijk te begrijpen waarom. De lange stengels met blauwpaarse of violetroze aren zorgen voor een hoop levendigheid in je tuin. Zet salie in een strakke border en ze maakt er een weelderig en dromerig pad van. Zet haar in een kleine pot op de tuintafel en ze zorgt voor bezoekjes van vriendelijke vlinders en buzzende bijen. Haar vrolijke invloed op je tuin is aanstekelijk.

Tuinvaren

Tuinvarens zien we dit seizoen veel terug. Is het niet vanwege hun prachtige groene kleur, dan is het wel vanwege de betoverende bladeren die zich langzaam rollend ontvouwen. Tuinvarens zorgen voor een warm en zomers gevoel. Zet ze in de schaduw en ze vormen als vanzelfsprekend de groene motor van de Bright & Breezy trend.

Cosmos

Bloeiende confetti. Zo zou je cosmos ook wel kunnen omschrijven. Deze vrolijke tuinplant is met haar bonte kleur en heerlijke geur onmisbaar in de trend van dit moment. Ze doet het uitstekend in een plantenpot en plukboeketje, maar straalt net zo hard in een kratjestuin!

Hosta

Hosta, ook bekend als hartlelie, is een decoratieve reus onder de laagbloeiers. Je kunt de prachtige hosta herkennen aan het enorme blad waar indrukwekkende stengels met paarse of lila bloemen uit oprijzen. De plant heeft een grote variatie aan bladkleuren en vormen. Dit alles maakt de hartlelie een ideale aanwinst voor dit seizoen. 

Akelei

Akelei is een typische voorjaars- en zomerbloeier. Met haar kleurrijke, knikkende bloemen en markante, vijfpuntige bloemblaadjes is de akelei een bijzonder en bijzonder vrolijk onderdeel de huidige stijltrend. Ook bijen, hommels en vlinders worden blij van deze nectarrijke plant.

Benieuwd naar de bloemen-trends voor de lente en zomer van 2022? Bekijk de Bright & Breezy bloemencollectie hier.

Volg ons op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Bright & Breezy. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!