Vandaag is het de meest depressieve dag van het jaar

Een verhaal om alles even in perspectief te plaatsen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Je kunt je niet heugen wanneer je voor het laatst de zon op je huid hebt gevoeld, je wallen reiken ondertussen tot aan je ellebogen en je wintervacht begint een eigen leven te leiden. Je goede voornemens zijn helaas alweer overboord gegooid en met lood in de schoenen - nog voor je eerste bak koffie - schuif je iedere ochtend weer aan bij de autopolonaise. 

Nou, geloof ons nou maar, het kan nog erger! Bijvoorbeeld het leven van de eendagsvlieg onder de planten: de Agave

De Agave stricta, ook bekend als ´Nana´, komt uit de woeste woestijngebieden van Mexico. Deze robuuste plant heeft niet voor niets een prikkelbaar uiterlijk. Hij groeit lang, maar gestaag en wordt hooguit 40 centimer. 

Als de Agave al zijn moed bij elkaar heeft geraapt om in het middelpunt van de aandacht te stappen, komt er een prachtige bloem die parmantig de lucht in steekt. Zie hem toch eens trots staan. De glimlach is helaas van korte duur, want die ene keer bloeien kost hem wel z’n leven. Een keer shinen en de koek is op. Krijg je al tranen in je ogen? 

Maak kans op een nieuwe plant friend 

Omarm je prikkelige bui met een nieuwe prikkelige plant friend. Bij 100 likes op de foto op Facebook geven we de Agave de spotlight die hij verdient. Onder de likers en reacties geven we deze woestijnster een keer keer weg. Dat verlicht de pijn ietwat, nietwaar?

Niet gewonnen? Ai, dan wil het vandaag echt niet meer lukken. Snel onder de wol, morgen weer een dag!