Tuinliefhebbers opgelet: deze tuinagenda wil je hebben

Vol met alle klusjes voor in je tuin, van maand tot maand

Wanneer is het de beste tijd om rozenstruiken te snoeien? Hoe en wanneer bemest je je gazon? Wat doe je tegen slakken, en hoe bescherm je je planten tegen een late nachtvorst? Als (beginnende) tuinman of -vrouw stuit je al snel op heel veel vragen. Gelukkig is daar het tuinboek ‘Een jaar in de tuin’ om je van antwoorden te voorzien.

Een jaar in de tuin - mooiwatplantendoen.nl

Eigen wereld

Als je je tuin goed wilt onderhouden, dan heb je behoorlijk wat kennis nodig. Gelukkig is daar nu ‘Een jaar in de tuin’, van tuinexpert Ian Spence (hij speelde jarenlang een belangrijke rol in BBC’s Gardener’s World als hoofdtuinder van Barnsdale). Hij helpt je te navigeren tussen de vele veranderlijke factoren in het microklimaat van een tuin. Zo leer je de wereld van de tuin – die verstrengeld is met de seizoenen - steeds een beetje beter kennen.

Stap voor stap

Het boek neemt het jaar systematisch met je door. De belangrijkste planten worden in de spotlight gezet als het hun tijd is om te shinen, er staan handige lijstjes in met wat wanneer te doen, je kunt veel advies over planteenverzorging vinden en ook aanvullende informatie over het onderhouden van gazons en vijvers.

Vol fleurige foto’s

Met meer dan 1000 foto’s van allerlei verschillende plant- en tuinprojecten heb je ook genoeg inspiratie om je tuin tot een groen sprookje om te toveren en zelf aan de slag te gaan. Een onmisbaar boek voor alle tuinavonturiers – of je nu beginnend bent, of jaren ervaring onder je schoffel hebt.

Het boek van Ian Spence ‘Een jaar in de tuin’ is hier verkrijgbaar.