Tuinieren maakt gelukkig!

Blijkt uit tijdens de lockdown uitgevoerd onderzoek

Het blijft onzeker wanneer de anderhalvemetersamenleving verleden tijd zal zijn. Dan is het fijn om te weten dat de handen uit de mouwen en in de aarde steken goed is voor lichaam en geest. De Duitse Geisenheim universiteit bevestigt dit met een onderzoek dat zij eerder dit jaar uitvoerde.

Tuinieren maakt gelukkig! | Mooiwatplantendoen.nl

WIE TUINIERT, IS GELUKKIGER

495 mensen werd gevraagd naar het belang van tuinen en groen tijdens de lockdown. Ongeveer de helft van de ondervraagden - ieder met een eigen tuin - gaf gemiddeld een 7,4 op een schaal van 0 tot 10. Terwijl ondervraagden zonder tuin gemiddeld een 6,3 gaven. Interessant is ook dat meer dan de helft van de tuinbezitters aangaf dat hun tuin dit jaar belangrijker voor hen was dan vorig jaar. Personen zonder tuin lieten weten dat openbare groene ruimtes, zoals parken en bossen, belangrijker voor hen waren dan vorig jaar het geval was. 

VRIJHEID, RUST EN ONTSPANNING

Op de vraag welke eigenschappen bij een eigen tuin horen, was 'vrijheid' veruit de meest gebruikte term. Daarna volgden 'rust' en 'ontspanning', eigenschappen die door niet-tuinbezitters toegeschreven worden aan openbaar groen. "Het is daarom belangrijk dat groene ruimtes grotendeels toegankelijk blijven tijdens een lockdown, zodat mensen kunnen profiteren van de positieve fysieke en mentale effecten", aldus de onderzoekers. Daar zijn wij het helemaal mee eens!

Bron: taspo.de