Stijltrend: Connect the story

Planten met een verhaal

De stijltrend connect the story is een van de vier stijltrends van 2016. Deze trend laat je verlangen naar de simpelheid en soberheid van het alledaagse. Maar nog meer naar het verhaal achter het product. 

Connect the story Mooiwatplantendoen.nl

Simpliciteit wordt ook teruggevonden in natuurlijke, ongecultiveerde planten, echt en zonder overbodige opsmuk. Denk aan aloe vera, blauw druifje en de parapluplant. We zijn moe van ‘overvloed’. We willen genieten van het kleine, dagelijkse geluk en onszelf onttrekken aan de drukte van de prikkels om ons heen door een sereen eigen plekje te vinden. We creëren met planten onze eigen oase. 

Er wordt bewust gekozen voor basics en ronde vormen, alle extra franje wordt weggehaald om het totaal zo helder mogelijk te maken. Het gaat erom de essentie te pakken door iets zo eenvoudig en simpel mogelijk te maken of weer te geven. 

De uitwerking

Deze trend zien we overal terug. In het straatbeeld zien we frisse outfits, in het interieur krijgen kamerbomen een multifunctionele rol en gaan we op zoek naar bijzondere manier om functie en leven samen te brengen. 

Het kleurenpalet

De kleuren wit en groen spelen de belangrijkste rol. Kleuren als marsala roodbruin en frisse, vrolijke kleuren vullen dit aan en geven het geheel een natuurlijke en evenwichtige uitstraling. 

Meer inspiratie?

Bekijk snel ons Pinterest trendboard vol inspiratie.