Presidentsvrouwen in de mooiste botanische outfits

Fashion & Noord-Amerika

In Amerika zijn ze alweer toe aan de 45e first lady. Melania Trump neemt het stokje over van Michelle Obama en volgt in de voetsporen van legendarische dames als Hillary Clinton, Jackie Kennedy en Eleanor Roosevelt. De invulling van hun rol als FLOTUS is voor alle first ladies anders, maar esthetiek is altijd een groot onderdeel. Niet alleen de aankleding van het Witte Huis ondergaat een transformatie onder leiding van de nieuwe presidentsvrouw, ook het actuele modebeeld verandert onder haar invloed. Opvallend genoeg laten de dames zich vaak hullen in botanisch geïnspireerde robes. Die na foto’s in de pers binnen no-time uitverkocht zijn. Kijk je mee?

Presidentsvrouwen in de mooiste botanische outfits Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Chip Somodevilla / Getty Images - Michelle Obama

Altijd dezelfde smoking

Recent gaf Michelle Obama toe dat haar man Barack Obama gedurende zijn gehele presidentschap maar één smoking had. Ja, dat valt natuurlijk totaal niet op naast zo’n goedgeklede dame. Michelle stal keer op keer de show en wist feilloos te wisselen tussen haute couture en ready to wear. Van Gucci tot H&M, alles wat ze droeg werd een instant succes. 

Wennen aan een nieuwe stijl

Na acht jaar te mogen genieten van het meest favoriete koppel van Amerika hebben we plaatsgemaakt voor nieuwe bewoners van het witte huis. Het is weer even wennen, maar het geeft wel een hele nieuwe fashion impuls. Waar Michelle statige, stroeve stoffen combineerde met kleur, grote bloemenprints en nog meer kleur combineert Melania meer flowy modellen met zachtere tinten. Dat zie je ook terug in haar bloemenprintkeuze. Voor ieder wat wils dus!

Bloemen door de jaren heen

Van de fleurige sixties tot aan de broekpakken van de jaren ’90. De presidentsvrouwen hebben decennia in en uit laten zien hoe je de huidige mode met bloemen- en plantenprints kunt combineren. Dat doet die stoffige mannencultuur in Washington tenminste een beetje opleuken. Naast Melania en Michelle, rockten Jackie, Hillary en Barbara graag een botanische look. Wie is jouw favoriete stijlicoon van het witte huis?