Plantenkunst voor aan de muur (deel 5)

Op zoek naar een tof kunstwerk om die kale muur op te fleuren?

Druk, rustig, felle kleuren of juist pasteltinten? Een kunstwerk uitkiezen kan soms erg lastig zijn. Gelukkig is daar Instagram, het grootste openbare atelier van de wereld waar je urenlang kunt wegdromen bij bijzondere kunstwerken van de meest creatieve wonders. Aanschouw de botanische creaties van deze vijf artistieke Instagrammers en laat je inspireren!

@CREATIVEINGRID

Ingrid Sanchez laat zich volledig inspireren door onze natuur. Haar kunstwerken zijn pure uitspattingen van haar liefde voor planten en bloemen, die ze bijzonder mooi weet te vangen in intense kleuren en organische vormen. Gelukkig voor ons zijn haar kunstwerken ook te koop! Liever zelf maken? Handig: Ingrid geeft ook workshops.

 

 

Een bericht gedeeld door Ingrid Sanchez (@creativeingrid) op

 

@ARTBYASH212

Oké, planten staan niet centraal in de kunst van Ashley, maar dit schilderij vonden we zo leuk dat we je dat niet wilden onthouden. Zonnetje erop, ramen open, gitaartje op de achtergrond en een koud Coronaatje erbij. Wat wil een mens nog meer? Oh ja, proosten natuurlijk: salud!

 

 

Een bericht gedeeld door A S H L E Y (@artbyash212) op  

 

@KSENIATOPAZ

Genoeg over kleurrijke uitbarstingen. Misschien ben je juist wel op zoek naar iets rustgevends. In dat geval word je misschien gelukkiger van de werken van Ksenia Topaz: de zachte tinten en witte achtergronden geven de kunstwerken een ontspannen uitstraling die in vrijwel elk huishouden goed zou passen. Dat is nog eens rustig thuiskomen.

 

Een bericht gedeeld door Ksenia Topaz (@kseniatopaz) op

 

@MONOCOTYLEDONE.LABOUTIQUE

Wil je liever dat jouw kunstwerk onderdeel is van de kamer in plaats van dat het alle aandacht opeist? Dan spreken de etsen en zwart-wit-tekeningen van Monocotylédone Laboutique je misschien meer aan. Ze zijn eenvoudig en in balans (niet te verwarren met simpel en saai!) en versieren jouw muur op een zwierige maar subtiele manier. Leuk detail: veel van de werken van Monocotylédone Laboutique zijn ook te verkrijgen in kaartvorm: kun je anderen laten meegenieten van die parel bij jou aan de muur!

 

Een bericht gedeeld door Monocotylédone (@monocotyledone.laboutique) op

 

@CHEESE.BEFORE.BEDTIME

Weg met de verf, weg met de stiften! Amy Jones van cheese.before.bedtime pakt het heel anders aan. Haar medaillons zijn knap gehaakt en daardoor origineel, en door de kleine en ronde vorm hebben ze gigantische aaibaarheidsfactor. Schattig en origineel, én het is weer eens wat anders dan een schilderij. Like!

 

You want plants? I got plants. Terrariums and Cacti coming at you March 2 7pmNZT.

Een bericht gedeeld door Amy Jones (@cheese.before.bedtime) op

 

@MOOIWATPLANTENDOEN

Vergeet ook vooral niet om @mooiwatplantendoen te volgen op Instagram. Hier houden we je dagelijks op de hoogte van de laatste planttrends, -tips en -inspiratie. 

 

Een bericht gedeeld door Mooiwatplantendoen.nl (@mooiwatplantendoen) op