Planten + dieren = help?

Zo hou je poes en hond happy!

Er gaat niets boven een stralende vriendin die blij is met de prachtige plant die je voor haar hebt meegenomen. Maar als die plant giftig blijkt voor haar troeteldier, wordt stralen al snel stressen.

Lekker spinnen in de schaduw

Katten en honden kunnen het goed vinden met de meeste palmen (afgezien van de Sagopalm). Zo biedt de Bamboepalm hen schaduw en beschutting en is de Kamerpalm eveneens een veilige keuze. De Kentia palm is ook een diervriendelijke favoriet om een beetje tropen bij je thuis te creëren. 

Animals with plants of thejoyofplants.co.uk


'Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy!'

De graslelie valt altijd goed in de smaak bij huisdieren en hun eigenaren: zowel katten als honden mogen graag van deze niet giftige plant peuzelen. Een overdosis aan graslelie kan echter tot misselijkheid leiden. Dus om zowel de plant als de viervoeters fris en fruitig te houden, staat de graslelie het beste hoog, kan ie bovendien veel lekkerder hangen en kleine lelietjes aanmaken.Pet-friendly plants on thejoyofplants.co.uk


Ook om te schurken en slijpen

Zoek je een stoere, onderhoudsvrije vriend voor je huisdieren, dan heb je aan de Nolina of ook wel de olifantenpoot genoemd, een goede. Heeft weinig water nodig en is robuust genoeg om bestand te zijn tegen behaagzieke honden die zichzelf eens lekker willen schurken en katten die hun Pilates-oefeningen willen doen. Niet giftig, dus je parkiet kan ze vanuit de groene krullenpruik smakelijk uitlachen.


Diervriendelijke planten mooiwatplantendoen.nl


Lekker brommen tegen de Bromelia

Wil je kleur in huis, dan zit je goed bij de familie Bromelia. Tillandsia, Crypthantus, Neoregelia, Guzmania, Billbergia zijn uiteraard geen aanbevolen katten- of hondenvoer, maar er is ook geen reden voor paniek als er eens aan wordt geknabbeld. Ook voor de baas zijn Bromelia's fijn: zeer weinig onderhoud, waanzinnige vormen, geen gedoe.  Pet-friendly plants on thejoyofplants.co.uk

Goed gezelschap voor harige adoptiekids

Zolang je er maar genoeg water ingooit – een bananenplant bestaat voor 78% uit water en lust wel een slokje – haal je met deze plant een lekker groen ding in huis. Niet giftig, groot genoeg om niet voor dierenspeelgoed te worden aangezien en buitengewoon decoratief.

Altijd even dubbel checken

Natuurlijk is het zaak altijd voorzichtig te zijn met planten en huisdieren. "In geval van twijfel, altijd even dubbel checken", zegt ervaringsdeskundige Varenna die er een handig artikel over schreef, dat is gebaseerd op gegevens van een Amerikaans onderzoeksbureau. "Eigenlijk zou je het bij elk nieuw dier dat je in huis neemt even moeten checken. Het ligt bovendien ook aan de aard van je huisdier: heb je er eentje die graag knaagt, dan moet je uiteraard alerter zijn dan wanneer je er eentje hebt die niet naar je planten taalt."