OP DE AGENDA: WINTERWANDELINGEN IN DE HORTUS AMSTERDAM

Beleef de winter in de botanische tuin
Geschatte leestijd: 1 minute

--- Let op: dit evenement is afgelast ---

Met guur weer buiten is cocoonen in je urban jungle best aanlokkelijk. Maar ook in de winter valt er in de natuur genoeg te beleven. Zo organiseert de Hortus Amsterdam elk weekend rondleidingen en duikt een rondleider eens per maand dieper in een plantenthema.

De Hortus Amsterdam - de botanische tuin van Amsterdam - is een prachtige plek om een winterwandeling te maken. Wil je meer weten over de planten die je tijdens je wandeling tegenkomt, laat je dan rondleiden door een gids. Iedere zondag zijn er gratis rondleidingen langs de hoogtepunten van de collectie, waarbij je ook wat te weten komt over de geschiedenis van de bijna 400 jaar oude tuin.

Eens per maand komt er op zaterdag een speciaal thema aan bod. Zo is er op zaterdag 21 maart een rondleiding langs de voorjaarsbloeiers in de Hortus. Denk daarbij aan de bekende krokussen en sneeuwklokjes. Maar ook andere voorjaarsbloeiers openen hun bloemen, zoals heideplantjes en magnoliabomen. Deze rondleiding begint om 14:00 uur en kost € 4,50, exclusief entree. Een kaartje koop je hier.

HANDIG OM TE WETEN

Het adres van de Hortus Amsterdam is Plantage Middenlaan 2A in Amsterdam.