Ontdek het effect van een roze (thuis)werkplek

En laat planten voor je werken
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ben jij die behulpzame collega met een uitstekend inlevingsvermogen? Of zou je die graag wat meer willen zijn? Werk je vaak in teamverband en/of kun je soms wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken? Dan is een roze werkomgeving, inclusief roze planten, wellicht iets voor jou! Laat je inspireren door deze roze ton-sur-ton (thuis)werkplek.

roze thuiskantoor
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Het effect van kleur(rijke planten)

Kleuren hebben invloed op je gedachten, emoties en gedrag. Door hier slim gebruik van te maken in je (thuis)kantoor, kun je kleuren voor je laten werken en gewenst gedrag stimuleren.

Het effect van roze

Roze is de kleur van zorgzaamheid en medeleven, maar ook van beleefdheid en benaderbaarheid. De intensiteit van de kleur bepaalt grotendeels het effect. Een zachtroze tint heeft een kalmerende werking, terwijl een fellere tint eerder vrolijkheid en speelsheid aanwakkert. Daarnaast blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat roze helpt ontspannen en agressief gedrag vermindert.

Een roze thuiskantoor kan een perfecte match zijn als je veel moet samenwerken, een beroep hebt in de zorg, of behoefte hebt aan meer vrolijke en speelse energie. Ook als je voor je werk te maken hebt met agressief gedrag, of zelf meer innerlijke kalmte wenst, kan een roze werkplek een positief effect hebben.  

Ben je er niet zeker van of je met een roze thuiskantoor het beste uit jezelf haalt? Deze tips helpen je bij het bepalen van de juiste kleur voor jouw thuiswerkplek.

roze planten caladium

Roze planten voor een extra boost

Om je carrière een extra boost te geven, mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Planten hebben een bewezen positief effect op je welzijn en productiviteit. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, verminderen stress, bevorderen creativiteit en dempen omgevingsgeluid.  

Kortom: ga je aan de slag met een roze home office? Voeg dan roze planten toe! In ons voorbeeld gebruikten we Gloriosa, tijgerorchidee, bromelia, Caladium, Sarracenia, Pteris, Jatropha en Alocasia.

Meer (ton-sur-ton) inspiratie

Geïnspireerd geraakt door deze kleurrijke thuiswerkplek, maar is roze niet jouw kleur? Ontdek dan deze oranje en groene ton-sur-ton settings om jouw carrière een boost te geven, of lees meer over de voordelen van planten op de werkvloer

Welke kleur thuiswerkplek is jouw favoriet? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.

roze planten thuiskantoor