Ontdek het effect van een oranje (thuis)werkplek

En laat planten voor je werken

Kun je op zakelijk vlak wel wat extra energie, actie, creativiteit en positiviteit gebruiken? Mag het allemaal wat minder mainstream en houd je van knalkleuren? Dan is een oranje werkomgeving, inclusief oranje planten, wellicht iets voor jou. Laat je inspireren door deze oranje ton-sur-ton (thuis)werkplek.

oranje thuiskantoor
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Het effect van kleur(rijke planten)

Kleuren hebben invloed op je gedachten, emoties en gedrag. Door hier slim gebruik van te maken in je (thuis)kantoor, kun je kleuren voor je laten werken en bepaald gedrag stimuleren.

Het effect van oranje

Oranje is een opvallende, energieke kleur. Oranje zet je in beweging en wakkert vrolijkheid, humor en enthousiasme aan. Een oranje thuiskantoor kan daarom een perfecte match zijn als je je creatieve brein wilt prikkelen, of als je een introvert type bent maar je extraverte kant wilt ontplooien. Ook als je hoger in je energie wilt zitten, of veel prikkels nodig hebt om te presteren, is deze oranje ton-sur-ton setting iets voor jou. Raak je snel overprikkeld of ben je stressgevoelig? Dan is oranje geen goede match. 

Ben je er niet zeker van of je met een oranje werkplek het beste uit jezelf haalt? Deze tips helpen je bij het bepalen van de juiste kleur voor jouw (thuis)kantoor.

oranje werkplek

Oranje planten voor een extra boost

Om je carrière een extra boost te geven, mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Planten hebben een bewezen positief effect op je welzijn en productiviteit. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, verminderen stress, bevorderen creativiteit en dempen omgevingsgeluid.  

Kortom: ga je aan de slag met een oranje home office? Voeg dan oranje planten toe! In ons voorbeeld gebruikten we Oost-Indische kers, Bromelia, tijgerorchidee, Hibiscus, koraalmos, bitterkruid, Codiaeum en Philodendron.

Meer (ton-sur-ton) inspiratie

Geïnspireerd geraakt door dit kleurrijke thuiskantoor, maar is oranje niet jouw kleur? Ontdek dan deze groene en roze setting. Welke kleur geef jij jouw home office het liefst? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.

oranje planten home office