Ontdek het effect van een groene (thuis)werkplek

En laat planten voor je werken

Ben jij die collega die urenlang geconcentreerd te werk kan gaan? Die houdt van rust en harmonie? En bij wie een goede balans hoog in het vaandel staat? Dan is een groene werkomgeving, inclusief planten in alle tinten groen, wellicht iets voor jou! Laat je inspireren door deze groene ton-sur-ton (thuis)werkplek.

groen thuiskantoor
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Het effect van kleur(rijke planten)

Kleuren hebben invloed op je gedachten, emoties en gedrag. Door hier slim gebruik van te maken in je (thuis)kantoor, kun je kleuren voor je laten werken en gewenst gedrag stimuleren.

Het effect van groen

Groen is een natuurlijke, rustgevende kleur, die bijdraagt aan meer harmonie. Groen helpt je de balans in jezelf te (her)vinden en heeft van nature een verfrissend en stressverlichtend effect.  

Een groen thuiskantoor kan een perfecte match zijn als je voor je werk veel concentratie en focus nodig hebt, op zoek bent naar meer balans en evenwicht, of het beste gedijt in een rustige, harmonieuze omgeving. Groen kan een minder goede match zijn voor mensen die veel prikkels nodig hebben en voor mensen die het beste presteren onder hoge tijdsdruk. 

Ben je er niet zeker van of je met een groen thuiskantoor het beste uit jezelf haalt? Deze tips helpen je bij het bepalen van de juiste kleur voor jouw thuiswerkplek.

groene home office

Het effect van planten

Om je carrière een extra boost te geven, mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Planten hebben een bewezen positief effect op je welzijn en productiviteit. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, verminderen stress, bevorderen creativiteit en dempen omgevingsgeluid.  

Kortom: ga je aan de slag met een groene home office? Voeg dan groene collega’s toe! In ons voorbeeld gebruikten we bromelia, phalaenopsis, Plumbago, ijsbloem, Philodendron en AlocasiaTip: kun je het niet laten om wat meer kleur toe te voegen aan je werkplek? Planten met geel- en paarstinten matchen perfect bij alle tinten groen en zorgen voor extra vrolijke energie.

Meer (ton-sur-ton) inspiratie

Geïnspireerd geraakt door deze kleurrijke thuiswerkplek, maar is groen niet jouw kleur? Ontdek dan deze oranje en roze ton-sur-ton settings om jouw carrière een boost te geven, of lees meer over het effect van groen op de werkvloerHoe geef jij jouw carrière kleur? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.

groen thuiskantoor