Nodig de vuurdoorn uit voor Kerstmis

Tafelgast met ultieme kerstuitstraling

De vuurdoorn ken je vast uit de tuin, waar de plant tegen schuttingen of de gevel aan klimt, in de hoop zoveel mogelijk rode besjes te tonen. In de donkere dagen voor Kerstmis zie je daar helaas niet zoveel van. Haal de plant daarom naar binnen, waar die bessen 24/7 een dankbaar publiek hebben.

Die bewonderende blikken zijn niet zo gek. Met zijn vuurrode bessen en donkergroene blaadjes is de vuurdoorn namelijk echt een showpony, die jouw huis in no-time omtovert in een Scandinavisch ogend winterparadijsje. Misschien doen de besjes je denken aan de liefde, wat zomaar kan tijdens deze romantische Kerst. Of krijg je een associatie met Rudolphs rode neus. Iemand nog een stukje red velvet cake?

 

Zo introduceer je de vuurdoorn

De vuurdoorn heeft niet veel nodig. Zet 'm in een mooie, simpele terracotta of witte pot en leid de takken in een boog. Mooi? Zet er dan nog een paar bij, in verschillende hoogten. Zo maak je een kerststilleven van deze nieuwe tafelgasten. Beetje water, beetje liefde en de vuurdoorn wil nooit meer weg. Wel oppassen bij het neerzetten: ondanks de kerstgedachte is de plant geen aaibaar type.