Nieuw huis? Ontdek 5 housewarming cadeau ideeën

Met bloemen en planten in de hoofdrol

Zijn vrienden of familieleden verhuisd en ben je uitgenodigd voor een bezoek of housewarming? Dan wil je ze misschien verrassen met een leuk cadeau. Het liefst met een cadeau waar ze echt blij van worden, dat leuk staat in de nieuwe woning en waar ze daadwerkelijk iets aan hebben. Lastig? Nee hoor! Laat je inspireren door de onderstaande 5 cadeau ideeën voor een housewarming en kies jouw favoriet! 

zamioculcas makkelijke kamerplant | cadeau housewarming
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Het positieve effect van planten en bloemen 

Dat het krijgen (en geven) van bloemen en planten veel positieve (gezondheids)effecten heeft op zowel de ontvanger als de gever, lees je hier. Redenen genoeg om je vrienden, buren of familieleden te verrassen met een plant of bloemen voor in hun nieuwe woning. Maar welke plant of bloemen kies je? Van XL-kamerplant tot droogboeket en stekje voor de nieuwe stek: laat je inspireren door de onderstaande 5 cadeau ideeën! 

1.Een mooie en makkelijke kamerplant 

Een kamerplant past in ieder interieur. Er zijn natuurlijk veel kamerplanten, maar de ene plant is meer geschikt als cadeau voor een nieuwe woning dan de andere, omdat die bijvoorbeeld makkelijk te verzorgen is, of passende symboliek heeft. Denk bijvoorbeeld aan de volgende kamerplanten: 

  • Sanseveria: deze sterk luchtzuiverende en zeer makkelijke kamerplant wordt ook wel vrouwentong genoemd. Het is een woestijnplant die water opslaat in zijn bladeren, waardoor hij goed tegen droogte kan. Ook qua zonlicht heeft deze plant weinig eisen. De stevige, groene bladeren geven de plant een strakke en tegelijkertijd speelse en exotische uitstraling. Dat maakt de plant geschikt voor veel interieurstijlen.  
  • Pachira: de pachira plant wordt ook wel geldboom genoemd, en staat symbool voor geluk, rijkdom en positieve energie. En dat is wat je mensen in hun nieuwe huis graag toewenst! Pachira moet het niet alleen van zijn symboliek hebben: de opvallende, gevlochten stam en prachtig gevormde bladeren maken deze kamerplant populair bij velen. 
  • Philodendron scandensop een kastje of aan het plafond: Philodendron scandens is de perfecte klim- en hangplant voor een ‘nature takes over’ look. Ook niet onbelangrijk: deze plant stelt weinig eisen qua verzorging. 
  • Zamioculcas: stijlvol en bijna niet kapot te krijgen: de Zamioculcas, ook wel ZZ plant genoemd, is een allemansvriend met prachtige, glanzende bladeren. Veel of weinig licht, veel of weinig water: het maakt deze krachtpatser niet veel uit. Perfect voor iedere ruimte in het nieuwe huis!  
  • Dracaena: nog zo’n plant die tegen een (flink) stootje kan is Dracaena, oftewel drakenbloedboom. Deze stoere klassieker heeft prachtige bladeren die groeien aan stevige stammetjes. Bijkomend voordeel van deze groene vriend is dat ‘ie vrij hoog is, waardoor je met een plant gelijk veel groen in de nieuwe woning brengt. 
philodendron scandens | klim en hangplant

2.Boeket dat matcht met de ontvanger 

Geef je liever bloemen cadeau voor een housewarming? Match je boeket dan, indien mogelijk, met het interieur en ga op basis daarvan voor een kleurrijk boeket of juist voor rustige kleuren. Nog geen idee van het interieur? Stem de bloemen dan af op je gevoel, of kies bloemen die passen bij het seizoen. Laat je inspireren door dit knallende zomerboeket, een heerlijk herfstboeket, een fris lenteboeket of een sereen winters boeket.  

zomerboeket housewarming cadeau

3. Grote kamerplant of kamerboom voor extra veel groen 

Doet de nieuwe woning nog wat kaal aan? Is de akoestiek nog niet zo goed? En ontbreekt het nog aan groen? Met een grote kamerplant of kamerboom haal je natuur-van-formaat in huis. De keuze uit grote kamerplanten is enorm, maar deze 3 populaire XL-kamerplanten doen het altijd goed! Bijkomend voordeel: je maakt gelijk een grootse entree op de housewarming. 

ficus elastica | xl kamerplant | grote kamerplant

4.Stekje van een kamerplant in mooie pot 

Liever een XS-kamerplant dan een XL-kamerplant cadeau geven? Geef dan een stekje voor de nieuwe stek! Maak het housewarming cadeau persoonlijk door een stekje te geven van je favoriete kamerplant. Stop het stekje in een mooie pot, et voilà! Hulp nodig? Ontdek hier alles over het stekken van planten.  

Maak het housewarming cadeau extra persoonlijk door er een handgeschreven kaartje bij te doen, waarop je beschrijft wat de plant voor jou betekent en waarom je jouw vriend of familielid graag het stekje cadeau doet. Een voorbeeld nodig? Geef een stekje van je pannenkoekplant en stop een muntje in de aarde. Dit zou welvaart en financiële voorspoed aantrekken. Bovendien staat de pannenkoekplant symbool voor vriendschap en genegenheid. Kortom: een perfect housewarming cadeau!  

pannenkoekplant | pilea | verzorging, soorten, symboliek

5.Droogbloemen voor maandenlang plezier 

Wil je een vrolijk en origineel housewarming cadeau geven dat maandenlang straalt in het nieuwe huis? Geef dan een cadeau met droogbloemen. Van droogboeket tot bloemenkrans met droogbloemen en bijzondere bloemenwolk: de ontvanger zal er maandenlang van genieten! En als je dan toch bezig bent met zo’n prachtig cadeau voor het nieuwe huis, maak dan ook een creatie met droogbloemen voor in je eigen huis!  

boeket droogbloemen | droogboeket geel

Meer cadeau inspiratie 

Vond je bovenstaande cadeau ideeën leuk, maar geef je liever een zelfgemaakt cadeau voor het nieuwe huis? Ga dan eens aan de slag met geurkaarsen met bloemen, of met een kunstige Kintsugi bloemenvaas.  

geurkaars met bloemen zelf maken