Met XXL planten haal je de natuur makkelijk binnen

Maak eens een boswandeling door je eigen huis!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Met een imposante plant haal je een echte persoonlijkheid in huis. Instant sfeer, lekker veel groen en ook nog eens makkelijk in het onderhoud. Want het scheelt nogal, of je nu een paar grote planten water moet geven of veel verschillende kleintjes.

Met de vioolbladplant, waaierpalm, ficus en parapluplant op een rij creëer je een levendig effect, door de verschillende texturen.

Grote jongens in huis

Afhankelijk van welke groene kanjer je kiest, creëer je een tropische sfeer of juist die van een mooi oud Europees bos. Wil je hem nog groter laten lijken, zet een grote plant dan op een kistje of bankje. De meeste Mr. Big's houden van een beetje ruimte. Hoe vrijer ze kunnen staan, hoe mooier de bladeren blijven. Dat wil echter niet zeggen dat een grote plant niet in een kleine kamer zou passen. Er zijn er meer dan genoeg die recht omhoog groeien zodat ze niet veel ruimte innemen of die pas boven je hoofd uitwaaieren. Het enige wat je dan nodig hebt is een plekje voor de pot. Woon je niet zo groot, dan vind je hier planten die zelfs in een poppenhuis passen.

XXL planten - groene roomdivider Mooiwatplantendoen.nl
Een paar kokospalmen op een rij en je hebt een mooie, transparante, groene roomdivider.

XXL planten - display met wieltjes Mooiwatplantendoen.nl
Grote exemplaren van schleffera en pachira moeilijk te verplaatsen? Zet ze op een display met wieltjes en alles loopt op rolletjes, als je ze ergens anders wilt hebben.

XXL planten - lepelplant Mooiwatplantendoen.nl
Een lepelplant kan onder ideale omstandigheden wel anderhalve meter worden. Zet je 'm op een hangend plateau, dan bepaal je zelf – beetje hoger of lager – zijn beste kant.   

XXL planten - drie-eenheid
In de naam van sanseviera, crassula en euphorbia: altaar voor de heilige drie-eenheid voor mensen die houden van planten, maar geen groene vingers hebben.

XXL planten - zinkvaren Mooiwatplantendoen.nl
Door de grijsgroene bladeren is een grote zinkvaren een opvallende verschijning die op tafel een echte blikvanger is, terwijl je met één handeling de tafel ook weer vrij hebt.  

Heb jij al een plekje gevonden voor één van deze grote groene jongens?