Maxime Ansiau's Botanical Diversions

Franse kunstenaar exposeert in Rotterdam
Geschatte leestijd: 2 minuten

Maxime Ansiau is een bezige bij. Hij fotografeert, tekent, graveert en maakt collages. Daarvoor gebruikt hij verschillende materialen, van hout tot papier tot synthetische materialen. Hoewel allemaal verschillend, hebben zijn kunstwerken een ding gemeen: ze zijn geïnspireerd door de natuur. Benieuwd? Maak dan een afspraak met Maxime en hij zal je rondleiden door zijn bijzondere expositie in Rotterdam Centrum. Bezoeken kan tot 4 november 2018.

Villa

Vraag je je af waarom je een afspraak moet maken met Maxime en niet zomaar naar binnen kunt lopen? Nou, omdat de expositie plaatsvindt in een Rotterdamse villa aan de Mathenesserlaan die op het punt staat om gerenoveerd te worden. De toekomstige eigenaren hebben hun huis voor een paar weken uitgeleend aan de eigenzinnige Fransman. Daarmee kwam een langgekoesterde ambitie van Maxime uit: eigen werk presenteren in een leegstaand pand en de ruimte tijdelijk gebruiken als centrum voor visuele kunst. 

Eye-catcher

Botanical Diversions laat zowel recent als oud werk zien van Maxime. In elk kunstwerk zie je de inspiratie terug uit de natuur. Een aboslute eye-catcher zijn de collages met bloemen en planten, die Maxime geknipt heeft uit boeken uit de jaren '50, '60 en '70. Maar er is meer. Maxime laat de botanische wereld op verschillende manieren zien. Zijn tentoonstelling is origineel, divers. 

Bezoeken

Maximes tentoonstelling is gehuisvest in een charmant pand aan de Mathenesserlaan 186 in Rotterdam en is te bezoeken tot 4 november. Je kunt hem bellen op 06 13 24 32 52 om een afspraak te maken. Veel plezier!