Magische tuinfotografie in Amsterdam

International Garden Photographer of the Year exposeert in Hortus Amsterdam
Geschatte leestijd: 1 minute

Mistige bossen, adembenemende landschappen of sprookjesachtige natuurtaferelen: elk jaar proberen fotografen wereldwijd de mooiste tuinfoto van het jaar te maken. Dit jaar kwam de eer toe aan Marcio Carbal. Zijn foto van magische, botanische zeeëgels bleek de mooiste. Wij snappen wel waarom. Je bekijkt zijn werk en dat van de andere finalisten t/m 31 oktober in de Hortus Amsterdam.

Mooiste natuurfoto

Elk jaar organiseert Kew Gardens Londen, 's werelds grootste op het gebied van tuin- en plantfotografie, een competitie voor de beste tuinfotograaf van het jaar: de International Garden Photographer of the Year (IGPOTY). Duizenden fotografen van over de hele wereld proberen de mooiste natuurfoto te maken en de bijbehorende tentoonstelling te winnen. 

Hortus Amsterdam

De winnaar mag als eerste exposeren in Kew Gardens zelf. Daarna trekt de tentoonstelling de wereld rond, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van bijzondere plaatjes. Leuk voor ons: dit jaar is het werk van winnaar Marcio Cabral en een aantal medefinalisten te bewonderen in de Hortus Amsterdam! De tentoonstelling is t/m 31 oktober te bezoeken. Doe jij volgend jaar ook mee?