Maak je huis groener met terrariums

Groene vingers niet nodig
Geschatte leestijd: 2 minuten

Volgens Noam Levy van The Green Factory hoef je geen groene vingers te hebben om je leefomgeving groener te maken. Met behulp van een terrarium tovert hij de woon- en werkomgeving om tot een groene oase. Deze terrariums, geïnspireerd op de jaren '60, maakt hij samen met een klein team in zijn Green Factory.

Dat klinkt als een grote fabriek. Het tegendeel is waar. The Green Factory is een kleine boetiek en werkplaats in de buurt van Canal Saint-Martin. De plek waar prachtige Parisiennes en hippe Parijzenaren graag komen. The Green Factory wordt ook wel 'het best bewaarde geheim' van Parijs genoemd. Wat ons betreft moet zo'n bijzondere winkel met zo'n mooie ambitie met de wereld gedeeld worden. Dus we verklappen er nog wat meer over.

Ecosysteem in een glazen pot

Noam maakt vegetale composities in glazen terrariumpotten met deksel met als doel om zelfvoorzienende ecosystemen te maken. Iedere creatie is met de hand gemaakt, bestaat uit een klein boompje in het midden van de pot, met nog wat groen en stenen er omheen. Op een paar gietbeurten per jaar na, heeft het ecosysteem weinig hulp nodig. Met zo'n terrarium haal je een stukje bos in huis. 

Terrarium voor thuis

Zijn winkel bevindt zich op het volgende adres: 17 rue Lucien Sampaix, Parijs. Je kunt van woensdag tot en met zaterdag van 11:30-19:30 en zondag van 11:30-18:00 de winkel bezoeken. Kom je voorlopig niet in Parijs? Niet getreurd. Je kunt ook een zelfmaakkit online bestellen! De instructie staat op de site

Exposé: The Green Factory

Wil je meer weten over The Green Factory van Noam Levy? We spraken hem, parfum designer Barnabé Fillion en Christophe Guinet (Monsieur Plant) voor videoproject Exposé. Bekijk de video hier

The Green Factory
The Green Factory
The Green Factory
The Green Factory
The Green Factory