Kurkasa: een uniek plantenaltaar

Geïnspireerd op de Japanse bonsaikunst
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit bijzondere pronkstuk tilt niet alleen jouw planten naar een hoger level, maar zorgt er vanwege zijn rustieke uitstraling ook voor dat je kunt ontsnappen aan de hectiek van de buitenwereld. Bovendien is het gemaakt van kurk, waardoor je Moeder Natuur ook nog eens heel blij maakt. We stellen je graag voor aan Kurkasa.

Kom tot rust met Kurkasa

De ontwerpers lieten zich inspireren door de eeuwenoude, Japanse bonsaikunst, waarin bezinning en rust centraal staan. Volgens de traditie zetten bonsaikunstenaars hun kleine dennen- en jeneverbesbomen in een aparte kamer, de tokonoma. Achter hun boompje hangen zij een seizoensgerelateerde afbeelding op en naast de boom worden een tenpai (klein figuur of dier) en kusamono (accentuerende plant) gezet. Het resultaat? Een indrukwekkend kunstwerk dat de relatie tussen mens, hemel en aarde symboliseert, neergezet in een kamer waar de bezoeker helemaal tot zichzelf kan komen.

Maar omdat de meeste Nederlanders geen kamer over hebben, bedachten de ontwerpers een kleinere versie voor de Nederlandse huishoudens: de kurkasa. Dit plantenaltaartje is gemaakt van kurkeik en kun je overal neerzetten. Bovendien kun je er ook spulletjes in kwijt en kun je het altaar versieren met bijzondere schalen of beeldjes. Natuur en mens komen in jouw kurkasa helemaal samen waardoor jij alsnog helemaal tot bezinning kunt komen.

Hebben?

Wil jij ook zo'n altaar van rust in huis? Je kunt zowel de kurkasa als de decoraties online kopen.

Namasté!