Kraamcadeau ideeën met bloemen en planten

Deze originele cadeaus zijn perfect voor een geboorte

Ga je binnenkort op bezoek bij een newborn en ben je op zoek naar een kraamcadeau? Vergeet standaard cadeaus als een knuffel, kleding of luiertaart. Ga voor een groen en levendig cadeau, dat zorgt voor een geluksmoment bij iedere aanblik! Lees verder en ontdek de leukste kraamcadeaus met bloemen en planten in de hoofdrol. 

kraamcadeau geboorteboom | cadeau geboorte
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Geboorteboom als kraamcadeau

De newborn een kraamcadeau geven voor het leven? Geef een geboorteboom! Een geboorteboom is een mooie, blijvende herinnering aan de geboorte en symboliseert jouw wens dat de kleine opgroeit in een groene, gezonde wereld. Bovendien is het mooi om het kind en de boom allebei te zien groeien.  

Misschien kan de boom in eigen tuin worden geplant. Zo niet, dan kun je een geboorteboom ook elders (laten) planten. Kies vooral voor een boom die je vindt passen bij het gezin. Ook mooi: kies een boom op basis van symboliek. Zo staat een berk voor bescherming, nieuw begin en kracht, een magnolia voor liefde, reinheid en geluk, een eik voor kracht, stabiliteit en lange levensduur, en een appelboom voor vertrouwen en dankbaarheid.  

kraamcadeau geboorteboom | cadeau geboorte

Bloemenzaadjes, bollen of knollen 

Mama, jij bent de bom! Verras de kersverse moeder met bloemenbommetjes (bolletjes van bloemzaadjes) of met zaadjes, knollen of bollen voor vrolijk bloeiende planten of bloemen. Je zou het misschien niet zeggen, maar uit zoiets kleins ontstaat heel veel moois. We garanderen je: wanneer dit cadeau in bloei staat, zorgt het bij iedere aanblik voor een klein geluksmomentje. En die momentjes zijn goud waard! Het geluksgevoel dat je ervaart bij het zien van bloemen is trouwens ook wetenschappelijk bewezen.  

bloemenzaadjes | plantenbollen

Luchtzuiverende kamerplant als kraamcadeau

Mooi en functioneel voor in de babykamer, de huiskamer, of op de slaapkamer van de kersverse ouder(s): een luchtzuiverende kamerplant. Met een luchtzuiverende plant draag je bij aan een goede luchtkwaliteit in huis. En daar knapt iedereen van op!  

Ook fijn: kamerplanten helpen je te ontspannen en dempen geluid. En dat komt wellicht goed van pas, zowel overdag als tijdens de nachtelijke uurtjes. Onze tips voor zuurstofrijke kraamcadeaus: goudpalm, kentiapalm, drakenbloedboom, vrouwentong, lepelplant en krulvaren

luchtzuiverende kamerplant | kentiapalm


Geboorteboeket 

Verwen de kersverse ouder(s) met een prachtig geboorteboeket als kraamcadeau. Kies eventueel voor een toepasselijk kleuraccent door grote roze of blauwe hortensia’s in het boeket te verwerken. Wist je dat je met een boeket niet alleen een mooi kraamcadeau geeft, maar ook een ochtendhumeur tegengaat en zorgt voor extra energie? Een boeket op een zichtbare plek in huis heeft namelijk veel positieve effecten!  

Tip: geef bloemen cadeau die goed te drogen zijn, dan genieten de ontvangers extra lang van het cadeau!  

geboorteboeket hortensia | blauw hortensia

Droogbloemen 

De mogelijkheden voor kraamcadeaus met droogbloemen zijn eindeloos, en het fijne is: van droogbloemen geniet je maanden- of zelfs jarenlang! Wat dacht je van een bloemenkrans met droogbloemen? Een bloemenwolk voor een wolk van een baby? Of een houten houder met droogbloemen erin? Deze originele kraamcadeaus staan stuk voor stuk prachtig op de babykamer.  

Tip: kies voor de droogbloemen in de kleuren van de babykamer, ga voor neutrale kleurtinten of leef je uit met roze of blauwe droogbloemen.  

krans droogbloemen | cadeau geboorte

Meer cadeau ideeën met bloemen en planten 

Niet alleen een geboorte is de perfecte gelegenheid om iemand bloemen of planten cadeau te geven. Wat dacht je van deze prachtige boeketten om je geliefde mee te verrassen op jullie trouwdag? Of van deze bloemen voor iemand met een diploma op zak? Ook leuk: vier liefde of een vriendschap met een indoor planten-picknick.  

indoor plantenpicknick | cadeau geboorte