Kleurrijke planten voor een carrière-boost

Laat je inspireren door 3 ton-sur-ton (thuis)werkplekken

Werk je regelmatig vanuit huis? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je thuiswerkplek een fijne en inspirerende plek is. Een plek die je helpt om het beste uit jezelf en je carrière te halen. Hoe je dat doet? Met kleur! Kleur op je muur, kleurrijke decoratie en last but not least: kleurrijke planten.

ton sur ton thuiswerkplek
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Het effect van kleurrijke planten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kleuren zelfstandige krachten zijn, die zorgen voor kleurtrillingen in ons lichaam. Deze trillingen neem je waar met je ogen én je huid. Kleuren zorgen daardoor niet alleen voor visuele prikkels, maar beïnvloeden ook interne functies (zoals je hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur). En dat is nog niet alles! Kleuren hebben ook een psychologisch effect. Ze hebben, afhankelijk van o.a. persoonlijke en culturele factoren, invloed op onze gedachten, emoties en gedragingen.

Goed nieuws? Jazeker! Want dat betekent dat je door slim gebruik te maken van kleur(rijke planten) op je werkplek, je gedrag kunt sturen en kleur voor je kunt laten werken.

Kleur je thuiswerkplek met planten

Hoe je jouw (thuis)werkplek kleur geeft en welke kleur je kiest, is natuurlijk aan jou. Maar om je carrière een extra boost te geven, mogen planten niet ontbreken. Planten hebben namelijk een bewezen positief effect op je welzijn en productiviteit. Bedankt Plant!  

Stel je nu voor dat er kleurrijke planten zijn die je een extra duwtje in de rug geven. Die je enthousiasme en creativiteit aanwakkeren, die je helpen kalmeren en concentreren, of die je zorgzaamheid en zelfvertrouwen een boost geven… Te mooi om waar te zijn? Nee hoor! 

Ton-sur-Ton: groen, oranje of roze? 

We inspireren je graag met een groene, oranje en roze ton-sur-ton (thuis)werkplek, inclusief bijbehorende planten. Hoog tijd om kleur te bekennen! Met behulp van onderstaande 3 tips maak je de juiste kleurkeuze en til je jouw carrière naar een hoger niveau.

Tip 1: bepaal je zakelijke competenties en doelen

Neem je dagelijkse werkzaamheden en zakelijke doelen onder de loep. Wat heb je nodig om jouw werk goed uit te oefenen en welke kleur past daarbij?

  • Groen: heb je behoefte aan rust en harmonie, vereist jouw werk veel concentratie en/of ben je stressgevoelig? Dan is een groen (thuis)kantoor waarschijnlijk jouw match.
  • Oranje: kun je wel wat extra energie, enthousiasme en positiviteit gebruiken en/of wil je je creatieve brein prikkelen? Dan is een oranje (thuis)werkplek waarschijnlijk iets voor jou.
  • Roze: een roze werkomgeving stimuleert zorgzaamheid, zelfvertrouwen en medeleven. Perfect voor mensen-mensen die veel samenwerken. 

Tip 2: laat je gevoel spreken

Welke kleur heeft visueel en gevoelsmatig je voorkeur? Ook (onbewuste) associaties die je met een bepaalde kleur hebt, zijn belangrijk bij het maken van een kleurkeuze.

Tip 3: ken jezelf

Match de kleur met jou als persoon. Kan het je niet gek en kleurrijk genoeg en heb je veel prikkels nodig? Laat dan een kleur als oranje de boventoon voeren. Raak je al overprikkeld bij de gedachte aan een werkplek in een knalkleur? Dan is een groene of (zacht)roze werkomgeving een beter idee.   

Meer (thuiswerk)inspiratie

Kun je wel wat meer inspiratie gebruiken om een fijne (thuis)werkplek te creëren met behulp van planten? Bekijk dan ook eens hoe je een groene plantenmuur maakt voor je thuiskantoor of ontdek hoe groene collega’s je helpen bij het verminderen van stress. En voor je dagelijkse dosis planten-inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Facebook en Pinterest.

groen thuiskantoor
oranje thuiskantoor
roze thuiskantoor